Proprietatile miraculoase ale laptisorului de matca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Proprietatile miraculoase ale laptisorului de matca

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Proprietatile miraculoase ale laptisorului de matca
laptisor de matca

Cu siguranta ai auzit cat de util este pentru sanatate laptisorul de matca? Dar stiai ce anume face laptisorul de matca sa fie considerat comoara stupului? Afla ce contine laptisorul de matca si care sunt proprietatile lui miraculoase, potrivit Dr. Korózs Erika, terapeut naturist-fitoterapeut.

Laptisorul de matca este produs de glandele hipofaringiene ale albinelor lucratoare. Albinele lucratoare il consuma in primele 3 zile de viata, iar regina stupului consuma toata viata exclusiv numai laptisor de matca. Astfel devin capabile sa-si indeplineasca sarcinile. Iar rezultatele nu intarzie sa apara. Isi sporesc greutatea de peste 200 de ori iar in timp ce albinele lucratoare traiesc 5 saptamani, regina stupului traieste 5-6 ani. In acest timp depune zilnic mai multe mii de ovule.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

De ce este Laptisorul de matca superhranitor?

A fost studiat si analizat de nenumarate ori. Dintre produsele naturale, are cel mai ridicat continut de vitamina B5 (acid pantotenic). Este un rezervor urias de elemente minerale si vitamine. Toti aminoacizii esentiali necesari construirii de proteine, se regasesc in laptisorul de matca.

Are un continut semnificativ de acetilcolina, care are rol de neurotransmitator. Aceasta substanta este indispensabila pentru starea de sanatate a sistemului nervos, pentru prospetimea psihica. Ea nu poate fi gasita in nici un alt produs natural. Poate asa se explica faptul ca laptisorul de matca revigoreaza buna dispozitie la persoanele varstnice, ameliorant in mare masura chiar si cazul dementei.

Medicina vestica introduce medicamente pentru cresterea nivelului acetilcolinei (mai ales in cazul bolii Alzheimer), insa nici un medicament nu poate concura cu laptisorul de matca, in care numeroase substante bioactive asigura ca efectul acetilcolinei sa se produca fara efecte secundare.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/06/2015