Shop
Ultimele 100 de articole

Prim ajutor in caz de electrocutare. Pasi de urmat!

10 decembrie 2020, , Vizualizări:
Prim ajutor in caz de electrocutare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - energy-259725_1920

Sa acorzi prim ajutor in caz de electrocutare nu este cel mai dificil lucru. Daca stii ce ai de facut, vei reusi sa nu te pierzi cu firea si sa salvezi viata omului din fata ta. Sunt doar cativa pasi pe care trebuie sa-i urmezi.

Electrocutarea este una dintre acele experiente nefericite pe care ne-am dori sa nu le traim vreodata. Cu toate acestea, lucrurile se intampla independent de vointa noastra. De aceea, este important sa stim cum sa actionam in astfel de cazuri, mai ales atunci cand actiunile noastre pot face diferenta dintre viata si moarte.

Socul electric poate determina atat arsuri superficiale, la locul de intrare si iesire a curentului electric in si din corp, cat si leziuni ale organelor interne. Indiferent daca socurile electrice au fost de scurta durata si de intensitate scazuta sau, dimpotriva, de lunga durata si intense, este necesar consultul medical. Pana la sosirea echipajului de pe ambulanta, care va evalua leziunile, sunt cateva lucruri simple pe care fiecare dintre noi le poate face.

Citeste si: Primul ajutor! Ce ai de făcut când copilul suferă un accident

Cum acorzi prim ajutor in caz de electrocutare daca victima este constienta

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa intrerupi sursa de curent. Cand acest lucru nu este posibil, va trebui sa indepartezi victima. Desigur, nu vei face asta cu mainile goale, ci iti vei pune manusi izolante sau, daca nu ai la indemana o pereche de astfel de manusi, vei indeparta victima cu ajutorul unui obiect nemetalic precum lemnul, plasticul sau cauciucul.

Dupa decuplarea persoanei respective de la sursa de curent, daca aceasta este constienta, asaz-o pe o parte, in pozitia fetusului. Aceasta pozitie va preveni accesele de voma, astfel incat victima nu va fi supusa riscului de a se ineca. Ideal ar fi sa o invelesti cu o folie termoizolanta care se gaseste in trusele de prim ajutor. Daca nu ai la indemana o astfel de folie, foloseste o patura lejera.

Daca este cazul, elibereaza-i caile respiratorii, apoi ajut-o sa bea apa. Hidratarea unei persoane electrocutate este esentiala, deoarece socul electric produce deshidratare aproape instantaneu. Daca victima acuza dureri, ii poti administra analgezice pana la sosirea echipajului medical.

Acum ca ai aflat cum acorzi prim ajutor in caz de electrocutare daca victima este constienta, afla cum faci acest lucru in situatia in care victima este in stop cardiorespirator.

Te mai poate interesa: Ce sa faci cand te tai la deget. Sfaturi de prim ajutor

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.