Potrivit unui studiu realizat de catre Centrul de Control si preventie a bolilor, mai mult de jumatate dintre piscinele publice contin bacteria E. coli – semn al infestarii fecale.
Cum a ajuns insa aceasta bacterie in piscina? Ei bine, primul raspuns este cel la care te gandesti acum – cand oamenii se intampla sa aiba un „incident fecal” chiar in piscina. Un alt mod des intalnit este cand cineva a intrat in bazin fara sa fi facut mai intai un dus, iar bacteriile de pe corpul ei au intrat in apa.
Potrivit raportului 58% dintre bazinele testate prezentau urme de E. Coli si Pseudomonas aeruginosa, care a fost gasita in 59% din cazuri.
„Aceste descoperiri indica atat nevoia ca inotatorii sa ia masuri active de prevenire a introducerii acestor agenti patogeni in piscina (un dus inainte de a intra in bazin sau sa nu intre deloc in apa daca sufera de diaree), cat si intensificarea masurilor luate de administratorii bazinelor de inot pentru a mentine un nivel optim al apei si al PH-ului potrivit standardeloer de igiena astfel incat sa duca la neutralizarea agentilor patogeni, dar si a autoritatilor locale de sanatate care sa se asigure ca aceste standarde sunt respectate”, scriu specialistii in raport.
Potrivit unui studiu, 1 din 5 persoane se usureaza in piscinele publice. Si 7 din 10 oameni recunosc ca nu fac un dus inainte de a intra in bazin.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?