In popor se spune ca papadia vindeca o suta de maladii. Papadia este folosita in alimentatie din vremea stramosilor nostri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sanatoase si gustoase.
In China, papadia este considerata un aliment. Ea este special cultivata pe plantatii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri si bauturi, medicamente care pot fi facute din frunze suculente si radacini si, desigur, dulceata din flori de papadie, care in toate timpurile a fost populara.
Datorita culorii aurii, aromei placute si unui numar mare de proprietati de vindecare continute in aceste „picaturi mici de soare”, ea se numeste mierea de papadie.
Papadia nu este doar un produs gustos, ci si un remediu de tratare a colecistitei si hepatitei. Ea curata ficatul, stomacul si previne excelent bronsita si astmul. Practic, nu are contraindicatii. Multe gospodine, odata ce au incercat sa gateasca dulceata din papadie, includ aceasta reteta pentru totdeauna in cartea lor de bucate. Pentru a face dulceata, trebuie sa depuneti un minim de efort – si cel mai important – sa colectati mugurii suculenti abia deschisi.
Citeste continuarea pe AntenaSatelor.ro