Noul coronavirus: întrebări și răspunsuri pentru copii și tineri. Află cum să te protejezi pe tine, pe familia și pe prietenii tăi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Noul coronavirus: întrebări și răspunsuri pentru copii și tineri. Află cum să te protejezi pe tine, pe familia și pe prietenii tăi

Noul coronavirus

Cum îi pot proteja pe ceilalți?

Îi poți proteja pe alții luând următoarele măsuri de precauție: acoperă gura și nasul cu șervețel de unică folosință atunci când tușești sau strănuți și aruncă-l după aceea. Dacă nu ai un șervețel la îndemână, tușește sau strănută în îndoitura (pliul) cotului. Spală-te pe mâini cu săpun după ce tușești sau strănuți. Evită contactul apropiat cu alte persoane când ai tuse și febră. Nu scuipa în public. Solicită îngrijiri medicale dacă o persoană apropiată are febră, tuse sau dificultăți de respirație.

Alte informații despre virus, animalele de companie și măști

Animalele de companie pot răspândi coronavirusul?

În prezent, nu există dovezi că animalele de companie, cum ar fi câinii sau pisicile, pot fi infectate cu noul coronavirus. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să te speli pe mâini cu apă și săpun după contactul cu animalele de companie. Acest lucru te protejează împotriva diferitelor bacterii comune, cum ar fi E. coli și Salmonella, care pot trece de la animalele de companie la oameni.

Noul coronavirus afectează mai mult persoanele în vârstă sau și persoanele mai tinere?

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate de noul coronavirus. Persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (precum astmul, diabetul, bolile cardiace) par să fie mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul.

Sunt antibioticele eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus?

Antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor, numai a bacteriilor. Noul coronavirus este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau tratament. Cu toate acestea, dacă ești spitalizat, îți pot fi administrate antibiotice, deoarece este posibilă co-infecția bacteriană.

Citeste continuarea pe UNICEF.RO.

Imagine de zukunftssicherer de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 17/03/2020