Te gandesti cu siguranta ca atunci cand esti bolnav este recomandat sa schimbi foarte des hainele si lenjeriile, pentru a eradica germenii si microbii. De asemenea, stii ca atunci cand este cineva bolnav in casa, ar trebui sa foloseasca un set de tacamuri de care altcineva n-ar avea voie sa se atinga.
Ce facem insa cu periuta de dinti? O aruncam dupa o boala? Raspunsul il ofera pentru Huffingtonpost.com, Charles Gherba, profesor de microbiologie si stiinta mediului la Universitatea din Arizona.
Germenii pot trai pe periuta de dinti de la cateva ore la cateva zile. Mai mult, periuta de dinti este un mediu propice pentru inmultirea germenilor, fiind umeda mai tot timpul. Asa ca atunci cand am fost raciti, cand am avut viroze sau infectii cu streptococ, este foarte posibil ca si periuta de dinti sa fi fost contaminata. Totusi, spune dr. Gherba, nu este nevoie sa arunci periuta dupa ce iti revii. Si asta pentru ca este vorba despre aceeasi germeni. Nu exista riscul de a te reimbolnavi daca utilizezi periuta de dinti cu care te-ai spalat cand erai in suferinta si asta pentru ca, intre timp, organismul a creat anticorpi pentru respectiva boala.
Ceea ce n-ar trebui sa faci sub nicio forma, indiferent daca esti sau nu bolnav, este sa folosesti la comun periuta de dinti cu o alta persoana.
Daca vrei sa-ti igienizezi periuta de dinti, cel mai eficace mod este sa scufunzi in apa fierbinte.
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor