Miracolul zilei: Gemenele care au schimbat istoria medicinei americane - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Miracolul zilei: Gemenele care au schimbat istoria medicinei americane

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Miracolul zilei: Gemenele care au schimbat istoria medicinei americane
miracolul zilei 25

Cand gemenele Brielle si Kyrie Jackson s-au nascut, medicii nu erau siguri ca vor supravietui. Se intampla in 1995, cand cele doua fetite, nascute de 12 saptamani mai devreme, au fost separate de teama contaminarii microbiene reciproce. Pentru ca bebelusul mai plapand, Brielle, nu mai dadea semne ca are putere sa traiasca, o asistenta, Gayle Kasparian, a pus-o in acelasi incubator cu sora mai puternica. Aflase ea ca asa se procedeaza in unele tari europene, dar aceasta practica nu era foarte cunoscuta in Statele Unite. Ceea ce s-a petrecut in continuare a schimbat cursul istoriei.

Kyrie si-a imbratisat surioara, iar pulsul acesteia din urma s-a stabilizat miraculos. La fel si temperatura corpului si nivelul de oxigenare. Acela a fost momentul in care medicii au inteles cat de importante sunt atingerea si contactul piele piele.

De atunci, la Spitalul Universitar din Massachusetts, au fost pus in acelasi pat peste 100 de seturi de nasteri multiple, gemeni, tripeli sau cvadrupleti. Dupa o cercetare care a durat cinci ani, nu s-a raportat niciun caz de contaminare microbiana reciproca. In schimb, bebelusii nascuti prematur au beneficiat din plin de avantajele impartirii aceluiasi incubator.

 

Urmareste filmuletul emotionant aici.

 

 

 

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 21/08/2016