Leacuri băbești pentru dinți. Care sunt periculoase și care benefice? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Leacuri băbești pentru dinți. Care sunt periculoase și care benefice?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Leacuri băbești pentru dinți. Care sunt periculoase și care benefice?
Leacuri băbești pentru dinți

Deși accesul la serviciile stomatologice este mai facil ca niciodată în prezent, există încă multe persoane care apelează la diverse leacuri băbești pentru dinți si probleme dentare. Medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, explică, pe rând, are dintre ele sunt benefice și care pot face mai mult rău pentru sănătatea dinților și a gingiilor. 

Clătirea gurii cu apă sărată tratează durerile de dinți – FALS

„Durerea de dinți reprezintă un simptom al unei afecțiuni dentare, nu este o afecțiune în sine. Astfel că nu putem rezolva problema reală prin clătirea gurii cu apă sărată. Dacă vă confruntați cu durere de dinți, oricât de minoră sau majoră este aceasta, cel mai bine este să mergeți la medicul stomatolog cât mai rapid posibil. O durere de dinți netratată sau tratată superficial poate duce la probleme grave”, explică medicul stomatolog Sorina Stroe.

Țelina este bună pentru dinți – ADEVĂRAT

„E adevărat că este benefic pentru dinți să mestecăm țelină. Și nu doar țelină. Legumele crocante precum morcovii sau ridichile au un conținut ridicat de fibre și apă care ajută la o curățare naturală și eficientă a danturii”, declară medicul stomatolog Sorina Stroe.

Clătim gura cu extract de salvie – FALS

„Deși s-a demonstrat științific faptul că salvia scade numărul bacteriilor rele din cavitatea orală, având proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la vindecarea gingiilor umflate și la tratarea infecțiilor, nu aș recomanda să se clătească gura cu o soluție pe baza acestui ingredient”, recomandă medicul stomatolog Sorina Stroe.

Te mai poate interesa: Leacuri babesti pentru acnee care dau rezultate

Cărbunele activ și oțetul de mere albesc dinții – FALS

„Utilizarea cărbunelui activ și a oțetului de mere pentru albirea dinților reprezintă una dintre cele mai dăunătoare practici pentru sănătatea dentară! Cărbunele activ este abraziv, iar oțetul de mere este acid. Acest tip de ingrediente atacă smalțul. Odată distrus, smalțul dinților nu se mai reface”, explică medicul stomatolog Sorina Stroe.

Consumul redus de zahăr previne apariția cariilor – ADEVĂRAT

„Știm cu toții că zahărul atacă dinții. Adevărata problemă constă în zaharurile acsunse conținute de unele alimente. Există alimente aparent sănătoase, cum ar fi fructele uscate, sucurile de fructe, batoanele de proteine sau musli, băuturile sportive, sosuri, conserve de legume, care conțin zahăr ascuns. Chiar și produsele fără zahăr conțin îndulcitori, la fel de dăunători pentru dinți. Suntem însă oameni și nu putem elimina complet aceste tentații dulci din alimentație. E important să le consumăm însă cât mai rar și, pe cât posibil, în timpul meselor, nu pe post de gustări”, este de părere medicul stomatolog Sorina Stroe.

Citeste si: Punem unt peste arsura? Racesti daca iesi afara cu parul ud? Afla cat e mit si cat e adevar in leacurile babesti

Spălatul pe dinți imediat după masă previne respirația urât mirositoare – FALS

„Smalțul dentar este cel mai „vulnerabil” imediat după masă. În timp ce mâncăm, mediul din cavitatea orală devine unul acid, fapt cauzat de procesul digestiv natural. Acidul slăbește smalțul. Dacă ne spălăm pe dinți imediat după masă, riscăm să deteriorăm smalțul. Așa cum am menționat anterior, această deteriorare este permanentă. Fără smalț, nu există nimic care să protejeze dinții împotriva bacteriilor rele. Acestea din urmă provoacă respirația urât mirositoare și cariile. Așadar, pe termen lung riscăm să ne confruntăm cu respirație neplăcută dacă ne facem un obicei din a ne spăla pe dinți imediat după masă. Putem în schimb să ne clătim gura cu apă după ce mâncăm și să așteptăm măcar 30 de minute până când ne spălăm pe dinți”, încheie medicul stomatolog Sorina Stroe.

Data articol: 08/10/2021