Laptisorul de matca – un sprijin de nadejde al cuplurilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Laptisorul de matca – un sprijin de nadejde al cuplurilor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Laptisorul de matca – un sprijin de nadejde al cuplurilor
Laptisorul de matca - SFATULPARINITLOR.RO - PIXABAY_COM - bee-1948684_1920

Laptisorul de matca este un supliment alimentar foarte concentrat produs de albinele lucratoare pentru matca, pentru ca aceasta sa poata furniza in permanenta ouale necesare perpetuarii albinelor in stup.

Datorita celor peste 100 de componenti ai sai, vitamine, minerale, oligoelemente, proteine etc., si-a castigat numele de supersupliment nutritiv. Succesul de care se bucura este demonstrat si de faptul ca tot mai multe centre de medicina naturista sau centre de infertilitate au inceput sa il foloseasca si sa il recomande pacientilor lor.

Laptisorul de matca este un extraordinar stimulent al fertilitatii atat la femei cat si la barbati. Cel mai eficient este atunci cand este consumat de ambii parteneri. E indicata folosirea lui chiar cu cateva luni inainte de momentul la care v-ati programat conceperea fatului.

 

 

De ce merita folosit laptisorul de matca inainte de conceptie?

Deoarece organismul femeii este incarcat cu nutrienti, mai ales aceia de care organismul duce lipsa din cauza unei alimentatii si a unui stil de viata dezechilibrat. E indicata inceperea folosirii sale chiar cu o jumatate de an inainte pentru a reincarca rezervele de vitamine, minerale si oligoelemente si nu in ultimul rand sa reglam echilibrul hormonal.

Si pentru barbati este de interes consumarea din timp a laptisorului de matca, date fiind efectele sale imunostimulatoare si detoxifiante care duc la o mult mai buna calitate a spermei.

Consumarea de laptisor induce o stare de bine, uneori chiar o usoara stare de euforie, daca se consuma in cantitate mai mare. Starea de bine duce la regasirea armoniei interioare care este foarte importanta pentru ambii parteneri inainte de conceperea copilului.

 

 

Recomandat in primele luni de sarcina

Este indicata consumarea laptisorului de matca in primele 2-3 luni de sarcina. Sistemul nervos al embrionului incepe sa se dezvolte inca din primele saptamani. In acest sens laptisorul este practic unica sursa externa de acid 10-HDA si de acetilcolina, care joaca un rol important in functionarea sistemului nervos. Mamica poate contribui la dezvoltarea propice a sistemului nervos al fatului consumand laptisor de matca in primele luni de sarcina. Consumand laptic mamica isi incarca organismul cu vitamine bioactive (nesintetice), minerale si oligoelemente de care va avea mare nevoie in lunile urmatoare.

 

 

Benefic si dupa sarcina

Laptisorul de matca ajuta la secretia de lapte matern. Nenumaratii nutrienti bioactivi din laptisor pot astfel ajunge si la bebelus.

www.laptisordematcapur.ro

Imagine de Hans Benn de la Pixabay

Data articol: 27/09/2015