Sensibilitatea la gluten are o incidenta din ce in ce mai mare in randul copiilor. Ea poate merge de la alergie si intoleranta pana la boala Celiaca (Celiachie), cauzata de reactia autoimuna a organismului la ingerarea de gluten si care determina si sindromul de malabsorbtie. La bebelusi, celiachia cauzeaza balonare, diaree, dureri abdominale si, pe termen lung, anemie, osteoporoza si chiar probleme neurologice.
Spre deosebire de celiachie, alergia la gluten se poate observa imediat dupa consumul alimentelor care contin gluten (grau si produse derivate). Simptomele alergiei la gluten includ oboseala accentuata, dureri de incheieturi, probleme digestive, crestere sau scadere mare in greutate. Singurul tratament eficient pentru celiachie sau alergia si intoleranta la gluten o reprezinta o alimentatie fara gluten. Intr-o prima faza pare ca dieta devine foarte restrictiva,dar cu putina imaginatie, vei putea elabora meniuri hranitoase si sanatoase, fara gluten, pentru bebelusul tau.
Citeste continuarea pe bebelu.ro