Shop
Ultimele 100 de articole

Infecțiile streptococice: cauze și simptome

04 aprilie 2018, , Vizualizări: 305
Infecțiile streptococice
Cu siguranță ai suferit și tu de o infecție streptococică sau cunoști pe cineva care s-a plâns de această afecțiune. Motivul este că ele sunt destul de răspândite, fiind cauzate de bacterii numite streptococi, împărțite în grupuri desemnate de literele alfabetului.
Infecțiile streptococice au cauze și simptome diferite, ce depind în mare măsură de grupul din care face parte microorganismul. Descoperă mai jos care sunt cele mai comune infecții streptococice și cum pot fi acestea tratate, dar și care sunt cele mai importante cauze și simptome ale acestora!
Clasificarea infecțiilor streptococice
Streptococii sunt împărțiți în multiple grupuri, cele mai importante fiind A și B. Infecțiile provocate de ele variază ca factor de gravitate, dar în general nu pun mari probleme de sănătate, deși pot exista și câteva forme extreme. Aceste pot evolua de la infecții ușoare ale gâtului la pneumonii sau afecțiuni care îți pun viața în pericol.
Clasificarea streptococilor depinde în primul rând de tipurile de proteine care apar în învelișul lor și de diverse caracteristici de laborator. Infecțiile apar la majoritatea oamenilor, fie că e vorba de adulți sau de copii, și pot fi destul de ușor tratate cu ajutorul antibioticelor. Simptomele depind de fiecare formă a bolii, iar cauzele sunt în mare parte comune: infecțiile streptococice sunt contractate în principal de copii, de persoanele peste 75 de ani și de cei cu un sistem imunitar slăbit.
Infecțiile cu streptococi din grupul A
Oamenii de știință au descoperit peste 80 de forme de streptococi clasificați în grupa A. Este vorba în principal de microorganisme care se regăsesc pe piele, în gât, în anus și în zona genitală. Majoritatea bacteriilor nu cauzează boli și nici nu prezintă simptome, iar răspândirea lor se face prin strănut, tușit sau contact direct.
Citeste mai mult pe DivaHair.ro

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu