Infectie in gat. 11 remedii naturale pe care sa le incerci cand te doare gatul
Cu infectie in gat se confrunta deopotriva adultii si copiii. Infectie in gat este rezultatul unei infectii bacteriene, ceea ce face sa-ti simti gatul iritat si dureros.
Cand te confrunti cu o infectie in gat trebuie sa stii ca ai nevoie tratament imediat. Altfel se poate ajunge la febra, inflamatii ale rinichilor, sinuzite si alte complicatii. Tocmai de aceea este recomadat sa mergi la medic imediat ce te confrunti cu urmatoarele simptome.
Infectie in gat: Simptome
Iata cele mai intalnite simptome atunci cand te confrunti cu o infectie in gat:
– Dureri cand inghiti, durere brusca in gat, puncte rosii in spatele boltei palatine, febra, inflamarea ganglionilor limfatici de la baza gatului, iritatii, dureri de cap, dureri in corp, greturi si varsaturi.
Mergi imediat la doctor daca observi la tine sau la copiii tai mai multe dintre simptomele descrise mai sus. Este posibil sa nu te confrunti doar cu o infectie in gat ci si alte afectiuni.
Infectie in gat: Tratament
Aceasta infectie bacteriana este foarte contagioasa asa ca ar trebui sa te tratezi cat de repede poti. Desi, cele mai multe dintre tratamente includ antibiotice, poti reduce aceste simtome si imbunatati sistemul imunitar cu remediile naturale de mai jos.
Totusi, nu trebuie sa renunti la tratamentul prescris, ci doar sa-l completezi cu urmatoarele solutii care iti accelera procesul de vindecare si vor reduce semnificativ simptomele neplacute.
Infectie in gat: Remedii naturale
Otetul din cidru de mere
Otetul din cidru de mere are proprietati antibacteriene datorita acidului acetic pe care il are in componenta sa. Asadar, soarbe putin otet pentru a distruge bacteriile si a stimula dezvoltarea bacteriilor bune. In curand, vei incepe sa te simti mai bine.
Vitamina D
O multime de studii au descoperit ca exista o legatura intre deficienta de vitamina D si problemele respiratorii recurente declansate de anumite bacterii. In plus, s-a descoperit ca vitamina D intareste sistemul imunitar.
Tocmai de aceea, este recomandata o doza zilnica de vitamina D pentru a preveni infectia in gat.
Ulei de lamaie
Proprietatile antibacteriene extrem de puternice ale uleiului de lamaie ajuta organismul sa elimine toxinele si, totodata, impiedica inmultirea bacteriilor rele. Tot ce ai de facut este sa bei un pahar cu apa in care ai pus cateva picaturi de ulei de lamaie pentru a reduce simptomele infectiei in gat.
Ulei de menta
Mentolul din uleiul de menta este responsabil cu senzatia de racorire pe care o simti in gat si calmare in corp. Dilueaza, asadar, cateva picaturi de ulei de menta intr-un pahar de apa pe care apoi sa il bei.
Mai poti aplica picaturi de ulei de menta pe gat, tample si piept.
Gargara cu ulei ajuta la eliminarea bacteriei din cavitatea bucala. Cel mai bun ulei pentru gargara este uleiul de cocos care distruge bacteriile.
Asadar, tine in gura ulei de cocos timp de 1o minute inainte sa il scuipi. Apoi, spala-te pe dinti si clateste-te asa cum o faci de obicei.
Soc
Proprietatile antibacteriene si antivirale ale socului il impun ca o solutie extraordinara pentru tratarea infectiei in gant. Pentru a te bucura de aceste rezultate poti lua socul sub forma de pilule, pudra sau lichida.
Proprietatile antiinflamatorii si antibacteriene ale sarii de Himalaya ajuta la alcalinizarea cavitatii bucale, transformand-o intr-un mediu neprielnic pentru bacterii.
In plus, poti dizolva putina sare de Himalaya intr-un pahar cu apa pentru o solutie cu care sa faci gargara. In acest fel, inflamatia gatului se va reduce semnificativ.
Miere
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, mierea ajuta la prevenirea infectiilor. In plus, ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar si reduce durerea in gat ca urmare a continutului ridicat de antioxidati din miere.
Ceai de plante
Papadia si musetelul sunt ceaiuri excelente pentru reducerea simptomelor unui gat inflamat.
Ceaiurile de plante ataca infectia bacteriana si, totodata, ajuta la functionarea sistemului imunitar, scad durerea, inflamatia si congestia datorita continutului bogat in antioxidanti.
- Supa de oase
Contine o cantitate importanta de minerale esentiale precum calciul, magneziu si fosfor, motiv pentru care supa de oase ajuta la recuperarea dupa boala. Mai mult, intareste sistemul imunitar si hidrateaza.
Infectie in gat: Usturoi
Adauga 2-3 catei de usturoi in cateva linguri de miere si amesteca pana totul devine o pasta omogena. Inghide cate o lingura din amestec la fiecare 3-4 ore. Proprietatile antivirale si antibacteriene ale usuroiului si mierii ajuta la reducerea simptomelor infectiei in gat.
Incearca toate aceste remedii si vezi care functioneaza cel mai bine in cazul tau. Totusi, nu renunta la tratamentul prescris de medicul de familie ci foloseste-le ca pe un adjutant.
Sursa: gottadotherightthing.com
Foto: Pixabay.com