Shop
Ultimele 100 de articole

Incredibil! Acest condiment este mai puternic decât cafeaua! Află ce alte motive ai să-l consumi în fecare zi

09 septembrie 2015, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - cimbru -

Cunoaștem și folosim această plantă, cel mai des, în calitate de condiment, însă trebuie cunoscut faptul că ea are proprietăți curative nebănuite. De exemplu, o cană de infuzie din această plantă, dimineața, ține loc de cafea – ba, chiar, este mai puternică decât aceasta din urmă și nu are nici efectele negative (pentru hipertensivi) ale cafeinei.

Uleiurile volatile (carvacol, linalol, pinen, borneol, timol), taninurile, substanţele amare, sărurile minerale, mucilagiile aflate in compoziția acestei plante fac din ea un puternic antiseptic, analgezic sau calmant al tusei.

Preparatele care o au ca bază sunt indicate în caz de: dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plăgi, reumatism, gută, seboree. De asemenea, planta ajută la tratarea problemelor digestive precum aerofagia, eructaţia persistentă, flatulenţa, digestia leneşă şi fluxul biliar sărac, precum şi la calmarea tusei, guturaiului şi astmului.

Ne putem bucura de proprietățile consumând-o și sub formă de ceai, infuzie, tinctură sau uleiuri esențiale.

Cea mai cunoscută acțiune binefăcătoare a acestei plante este aceea de a calma tusea – 3 căni de ceai pe zi te pot scăpa de tusea deranjantă.

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR 

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.