Shop
Ultimele 100 de articole

In ce conditii e zaharul benefic pentru organism?

15 septembrie 2019, , Vizualizări:
zaharul benefic pentru organism - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - spoon-2426623_1920

Te-ai saturat sa tot auzi atatea dezavantaje ale consumului de dulciuri? Ei bine, daca esti o persoana activa, putin zahar ar putea fi de fapt benefic. „Consumul unei bauturi pentru sportivi cu un continut mic de fructoza (un tip de zahar gasit in fructe) le da atletilor un plus de energie si ii ajuta sa se mentina hidratatispune Richard J. Johnson, profesor la Universitatea din Colorado „ Anschutz Medical Campus” Denver si co-autor al unui studiu cu aceasta tema. Acest lucru este valabil si daca alergi la maraton, faci fitness sau mergi mult pe jos.

Este o relatie reciproca

Zaharul te ajuta sa iti faci exercitiile mai cu spor, iar exercitiile te ajuta sa metabolizezi zaharul, astfel reducand riscul de obezitate si diabet de tip 2, afectiuni legate adesea de consumul excesiv de zahar. „Cu cat faci mai multa miscare, cu atat iti imbunatatesti circulatia sangelui. Se dezvolta un nivel ridicat de oxid nitric si se reduce acidul uric din sange, ceea ce iti ridica rezistenta la unele din efectele negative ale zaharului,” spune Dr. Johnson.

Recomandare

Dr. Johnson recomanda o doza zilnica de 25-35 de grame de zahar, impreuna cu exercitiile fizice zilnice. Sunt 22 de grame intr-o cutie de Cola, 9 g intr-o briosa, 8 g intr-o bautura pentru sportivi, ai 6-8 g intr-o portie de fructe.

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.