Greseli de evitat cand mergi la spital si care te pot imbolnavi si mai tare - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Greseli de evitat cand mergi la spital si care te pot imbolnavi si mai tare

greseli spital - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - doctor-563428_1920

 

7. Fii atent la schimbul de personal medical!

S-a demonstrat ca cele mai dese erori apar o data cu schimbul de ture. Cand pleaca tura care te-a ingrijit, cere cat mai multe detalii in ceea ce priveste tratamentul tau, ca sa poti corecta eventualele confuzii pe care le poate face tura urmatoare.

 

 

8. Cere sa fii ajutat sa te speli pe maini cat mai des.

Marea majoritate a infectiilor spitalicesti provin de la mainile nespalate. Daca nu te poti misca dupa operatie, roaga o asistenta sa te ajute sa te speli pe maini cu gel antibacterian.

 

 

9. Urmareste care e gradul de curatenie din salon

Si igiena camerei in care stai este la fel de importanta. Mai ales ca urmeaza sa-ti petreci cateva zile acolo, urmareste daca are loc dezinfectarea zonelor cu microbi, cum ar fi chiuveta, toaleta, pervazul ferestrei si spalarea podelelor, desigur. Macar sa stii de ce sa te feresti.

 

 

10. Evita o zona-magnet pentru bacterii si microbi

Este vorba de  liftul spitalelor. Ai observat cate maini nespalate ating butoanele? Ca sa previi orice surpriza neplacuta, foloseste un servetel de unica folosinta atunci cand apesi pe butoane.

 

 

11. Fii atent sa nu cazi!

Mai mult de 30% din cazaturile serioase apar atunci cand persoanele operate merg la baie. Nu ezita sa ceri ajutor, mai ales daca nu te tii inca bine pe picioare in urma interventiei chirurgicale.

 

 

12. Zambeste mereu atunci cand ceri ceva

Atunci cand zambesti, oamenii te privesc cu mai multa simpatie si amabiltiate. La fel se intampla si cu personalul medical. E important sa incerci sa fii prietenos si sa nu te transformi in pacientul morocanos si dificil care creaza disconfort in jur. Chiar daca nu te simti in siguranta si esti stresat, amabilitatea si zambetul fac minuni mereu in viata! De ce nu si in spital? Sigur, atat cat iti arde de zambit cand esti in preajma unei operatii.

 

Articolul nostru isi propune sa ofere o mana de ajutor tragand un semnal de alarma la detalii la care poate nu ne-am gandi cand suntem in preajma unei situatii medicale ce impune o spitalizare. Chiar daca in Romania nu mereu se poate obtine o spitalizare ca in occident, totusi, multe din recomandarile medicilor americani de mai sus ne pot deschide ochii.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/07/2018