Există pericolul ca implantul dentar să fie respins de organism? Ce este mit, ce este adevăr! - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Există pericolul ca implantul dentar să fie respins de organism? Ce este mit, ce este adevăr!

Există pericolul ca implantul dentar să fie respins
Credit foto: Imagine de Reto Gerber de la Pixabay

3. Nu avem os suficient de jur împrejurul implantului.

Astfel, în timp, osul se resoarbe și va putea duce la destabilizarea implantului. Acest proces este accentuat și de inflamațiile repetate de la nivelul țesuturilor care înconjoară implantul.

Implant dentar. Mituri despre implantul dentar. Ce trebuie sa stii despre Implantul dentar 100% din ceramica

4. Nervul alveolar inferior este afectat.

Este o complicație rară, dar extrem de neplăcută, în contextul în care efectele sunt de la anestezie completă până la scăderea sensibilității pe semiarcada repespectivă. 

5. Fracturi ale implantului sau ale șurubului implantului.

Acestea sunt extrem de rare, dar neplăcute, deoarece implantul devine nerecuperabil. El trebuie îndepărtat și abia după câteva luni se poate retrata zona. Aici mare atenție la calitatea produsului ales!”, explică medicul stomatolog Sorina Stroe.

Ce facem când simțim că ceva e în neregulă cu implantul?

„Oricând avem senzația că ceva este în neregulă cu implantul dentar, indiferent că este sau nu dureros, trebuie să ne prezentăm de urgență la un consult. Atenție! Durerea apare în faze avansate și nu întotdeauna! Igiena orală efectuată corect este esențială, coroanele pe implant fiind mai retentive decât cele ale dinților naturali. Deși ca formă și volum ele reproduc, de exemplu, un molar lipsă, nu trebuie să uităm că molarul, în loc să aibă sprijin pe trei rădăcini, se va sprijini pe una singură (implantul). Este un fel de pălărie de ciupercă ce atrage resturi alimentare cu ușurință. Cheia succesului, igiena riguroasă efectuată corect! Periaj corect de două ori pe zi, fie că este el manual sau electric, precum și folosirea apei de gură și a dușului bucal”, încheie medicul stomatolog Sorina Stroe (MG Dental).

Imagine de Reto Gerber de la Pixabay


Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/10/2024