Elixirul tineretii! Plantele care reintineresc organismul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Elixirul tineretii! Plantele care reintineresc organismul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Elixirul tineretii! Plantele care reintineresc organismul
infuzoare cafea ceai - megaplus

Pastrarea tineretii cat mai mult timp posibil este un subiect care preocupa tot mai multi oameni. Nu exista o potiune magica care sa ne garanteze ca vom ramane mereu ca la 20 sau 30 de ani, dar anumite alimente si plante medicinale au proprietati specifice de a incetini deteriorarile provocate de inaintarea in varsta asupra corpului si mintii, ajutandu-ne sa ne pastram mai mult timp prospetimea si sanatatea.

De exemplu, antioxidantii care se gasesc in legume, fructe si plante au un efect de antiimbatranire, adica intarzie procesul de imbatranire al celulelor din organism, mentinand astfel functiile corpului intr-o stare mai buna pentru mai mult timp.

Iata trei plante care ajuta la reintinerirea organismului si care pot fi preparate sub forma de ceaiuri sau macerate:

Ceaiul alb
In general toate tipurile de ceai contin antioxidanti si sunt benefice pentru mentinerea tineretii si a sanatatii. insa, dintre toate, ceaiul alb este considerat ca fiind cel mai puternic datorita cantitatii mari de catechine pe care le contine. Catechinele constituie circa 20% din masa uscata a frunzelor de ceai si sunt prezente in toate sortimentele de ceai: ceai negru, ceai verde, ceai alb si ceai Oolong. Catechinele mai sunt prezente si in ciocolata, fructe, vegetale si vin.

Ceaiul alb este in principal cunoscut datorita proprietatii sale de a reduce semnele imbatranirii premature si de a proteja sanatatea, deoarece ajuta la evitarea aparitiei bolilor prin efectul sau stimulant asupra sistemului imunitar, scrie dr. Catalin Luca.

Ceaiul alb a capatat aceasta binemeritata faima inca din vremuri stravechi, fiind foarte apreciat de catre imparatii Chinei care il numeau „elixirul nemuririi. ” In procesul de productie al ceaiului alb, frunzele sunt mai putin procesate si nu sunt lasate sa se oxideze. Acest lucru mentine frunzele mai aproape de starea lor naturala, obtinandu-se astfel niste frunze de ceai cu o concentratie mai mare de antioxidanti.

 

Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.

Data articol: 06/07/2016