Efectele benefice ale laptisorului de matca dupa varsta de 50 de ani - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Efectele benefice ale laptisorului de matca dupa varsta de 50 de ani

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Efectele benefice ale laptisorului de matca dupa varsta de 50 de ani
Efectele benefice ale laptisorului de matca - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - nature-4117738_1920

Laptisorul de matca este secretul unei vieti lungi. Nu numai in Romania, ci si in intreaga lume apicultorii traiesc semnificativ mai mult. Ei reusesc sa ajunga la varste inaintate in special datorita produselor apicole pe care le consuma zilnic. Aceste produse sunt mierea, laptisorul de matca, polenul si pastura.

Laptisorul de matca este o substanta extrem de concentrata alcatuita din peste 120 de componente care este produsa de catre albinele lucratoare pentru a hrani matca. Aceasta substanta are efect energizant si revitalizant, avand efecte benefice atat asupra sistemului nervos cat si a organismului in general.

In perioada menopauzei laptisorul de matca contribuie semnificativ la ameliorarea simptomelor ce se manifesta in acest rastimp.

Manifestari ale sindromului menstrual sau postmenstrual precum transpiratia abundenta, bufeurile, cresterea excesiva a parului si tulburarile cardiace pot fi reduse sensibil prin consumarea laptisorului.

Intareste organismul si este foarte recomandat in perioadele de recuperare postoperatorie deoarece grabeste regenerarea acestuia. Laptisorul de matca are capacitatea de a regenera organismul atat fizic, cat si psihic.

Unul din componentele de baza ale laptisorului de matca este acetilcolina, cea care asigura transmiterea informatiei intre celulele nervoase. La o mare parte din afectiunile neurologice s-a observat nivelul scazut de acetilcolina in sistemul nervos.

Aceasta face ca tratamentul cu laptisor de matca sa fie indicat in ameliorarea simptomelor la suferinzii de Parkinson si Alzheimer.

Are de asemenea capacitatea de revigora si revitaliza un organism slabit sau subnutrit asupra caruia alte substante nu si-au facut efectul. Laptisorul de matca are in componenta practic toate vitaminele, proteinele, aminoacizi, mineralele si oligoelementele de care are nevoie organismul uman.

Laptisorul de matca este un excelent imunostimulator. Acest efect este datorat, pe langa nenumaratii nutrienti, in special acidului 10-HDA. Cercetatorii au confirmat ca acest acid are efecte curative in cazul tumorilor canceroase.

Cura cu laptisor de matca este indicata si in cazul reumatismului si a inflamatiilor articulare.

Asta deoarece stimuleaza sistemul suprarenal sa secrete cortizol, un hormon care contribuie la reducerea inflamatiilor si despre care se stie ca incetineste procesele degenerative articulare.

Este consumat frecvent si pentru tratarea osteoporozei sau pentru grabirea regenerarii oaselor fracturate deoarece ajuta la sinteza tesutului osos. La femei stimuleaza productia de estrogen, a carui lipsa este cunoscuta ca fiind una din principalele cauze ale aparitiei osteoporozei dupa varsta de 45 de ani.

Laptisorul de matca este folosit si pentru prevenirea dementei sau pentru atenuarea simptomelor.

Ajuta de asemenea imbunatatirea memoriei, incetinind procesul de imbatranire si reducand nivelul de colesterol, mai ales cu ajutorul acizilor grasi Omega 3 si 6.

Important: merita sa acordati atentie sursei din care provine laptisorul de matca pe care il cumparati, deoarece recoltarea si conservarea acestuia este un proces anevoios. Un stup poate furniza in conditii ideale un maxim de 500-600 grame de substanta. Fiti circumspecti in cazul in care produsul va este oferit la preturi mult prea mici.

www.laptisor.com

Imagine de Franz Schmid de la Pixabay

Data articol: 16/09/2015