Educaţie pentru sănătate # 4: Nu renunţa la cafeină
Cercetătorii britanici le-au dat o veste excelentă iubitorilor de cafea: consumată zilnic această băutură reduce cu 40% riscul dezvoltării cancerului la creier comparativ cu persoanele care nu beau cafea. În plus, cafeaua reduce şi riscul cancerului la gât aproape cu acelaşi procent. Cercetătorii consideră cafeina drept substanţa miraculoasă: tocmai de aceea în cazul licorii decofeinizate efectul nu este acelaşi. În plus, oamenii de ştiinţă au subliniat următorul lucru: cafeaua este un protector mai bun decât ceaiul.
Educaţie pentru sănătate # 5: Apa reduce riscul de a dezvolta cancer
Dacă bei suficientă apă şi alte lichide se poate reduce riscul cancerului la vezica urinară prin diluarea concentraţiei agenţilor cancerigeni din urina şi eliminarea lor mult mai rapidă din vezică. Consumă cel puţin 8 pahare de lichide zilnic.
Nu rata nici: Atentie la efectele negative ale curelor de detoxifiere asupra sanatatii tale
Educaţie pentru sănătate # 6: Consumă multe legume verzi
Data viitoare când mai ai chef de o salată de legume, alege-le pe cele verzi. Clorofila, cea care le dă culoarea, conţine magneziu, mineral ce a fost creditat de multe studii, cu reducerea riscului de cancer la colon în cazul femeilor. O jumătate de ceaşcă de spanac gătit furnizează 75 mg de magneziu, ceea ce înseamna 20% din necesarul zilnic al organismului.
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2