Shop
Ultimele 100 de articole

Despre sănătate: 20 de secrete pentru o viaţă lungă

07 decembrie 2019, , Vizualizări:
secrete pentru o viaţă lungă - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - abstract-2915769_1920

Niciodată nu ştii prea mult despre sănătate. Specialiştii din întreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare părticică a vieţii noastre şi au ajuns la concluzia că nu doar „genele bune” ne ţin sănătoşi până la 100 de ani, ci şi câteva alte mici obiceiuri. Iată 20 de secrete despre sănătate care te vor ajută să ai o viaţă lungă.

 

Despre sănătate: Ai grijă ce mănânci!

1. Mănâncă mai multă coajă de pâine. Ea conţine de până la opt ori mai multă lizină, antioxidant care luptă împotriva cancerului, decât miezul.

 

2. Liber la ulei de măsline şi oţet. Pune în salată sau în mâncare oricât vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, îmbătrânirea prematură, obezitatea şi diabetul.

 

3. Mănâncă zilnic un grepfruit roşu şi, pe cât de des posibil, fructe de pădure. Aminoacizii şi antioxidanţii din ele te vor ajută să previi cancerul şi bolile mintale.

 

4. Mănâncă cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Sănătatea ta va fi intacta chiar şi la vârsta de 100 de ani!

 

5. Mănâncă ciocolată neagră, chiar dacă eşti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea bună este că patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!

 

6. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40% mai puţin predispus la deces produs de orice fel de afecţiune fizică.

 

 

Despre sănătate: Ai grijă ce bei!

7. Bea opt pahare de apă pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialiştii au descoperit că „băutorii de apă” sunt cu 55% mai puţin predispuşi îmbolnăvirilor de orice natură.

 

8. Savurează două ceşti de cafea pe zi, dacă vrei să previi cu până la 55% apariţia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.

 

9. Bea ceai de mentă. Conţine antioxidanţi puternici care reduc cu 60% inflamaţiile organelor şi previn apariţia diabetului.

 

10. Nu sări de trei pahare de alcool pe zi. Experţii de la Harvard spun că aceasta este reţeta ideală pentru o sănătate curată.

 

 

Despre sănătate: Ai grijă la boli!

11. Nu mai duce boala pe picioare. Cei care îşi pun sănătatea pe locul doi şi nu se menajează în perioada cronică a unei răceli sau altei boli sunt de două ori mai predispuşi la atacuri de cord fatale şi la complicaţii serioase ale afecţiunilor. Dacă esti răcit, rămâi în pat!

 

12. Stinge focul din stomac. Dacă suferi des de usturimi în piept, mergi la medic şi tratează-te. Aceste arsuri slăbesc puterea inimii, spun specialiştii de la International Journal of Cardiology.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.