Shop
Ultimele 100 de articole

Descoperire revoluţionară: CUM scăpăm de cariile dentare

17 septembrie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - carii dentare

Un procedeu considerat revoluţionar, care ar putea preveni apariţia cariilor dentare şi ar putea reda o strălucire deosebită smalţului dentar, a fost conceput de o echipă de savanţi japonezi.

Savanţii niponi, coordonaţi de Shigeki Hontsu de la Universitatea de biologie din Kinki, au obţinut o peliculă ultrafină pe bază de hidroxil-apatită, principalul component mineral din smalţul dentar.

„Aceasta este prima peliculă flexibilă pe bază de hidroxil-apatită din lume şi sperăm că vom putea să o folosim pentru a repara smalţul dentar avariat”, a precizat Shigeki Hontsu.

„Stomatologii credeau că o peliculă formată în întregime din apatită este ceva care ţine de domeniul viselor, dar noi ne-am fixat obiectivul de a fabrica un smalţ dentar articial”, a continuat acelaşi cercetător nipon.

Pelicula, ce are o grosime de 0,004 milimetri, este obţinută cu ajutorul razelor laser proiectate asupra unor blocuri comprimate de hidroxil-apatită, în vid, pentru a face să apară toate particulele care o compun.

Acestea cad apoi pe un bloc de sare încălzită pentru a le cristaliza, înainte ca sarea să se dizolve în apă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.