Memoria reprezinta capacitatea creierului de a retine si de a-si aminti diferite informatii.
Problemele de memorie nu sunt cauzate doar de leziuni sau afectiuni care apar la nivelul creierului. Factorii de mediu, psihologici si emotionali pot avea un impact negativ asupra memoriei, inclusiv asupra stocarii, pastrarii, activarii, recuperarii ulterioare si folosirii informatiilor sau a amintirilor.
Lipsa de concentrare este o afectiune manifestata prin imposibilitatea creierului de a mai raspunde normal la stimuli.
Tulburarea profunda a atentiei este cunoscuta intre specialisti si sub denumirea de sindrom hiperkinetic si se intalneste apare atat la copii, cat si la adulti, incidenta cazurilor fiind mai mare la sexul masculin (9% la baieti, comparativ cu 3% la fete).
Sindromul hiperkinetic debuteaza in general in copilarie, putand persista si in viata adultului, dar exista si cazuri cand se manifesta dupa adolescenta.
Stresul si tensiunile au un impact negativ semnificativ asupra capacitatii indivizilor de a memora si de a se concentra deoarece cauzeaza un deficit de atentie si exercita o presiune neadecvata asupra abilitatilor mentale.
Mentat creste capacitatea de concentrare, memorare si rezistenta la stres si este benefic in sindromul hipekinetic la copii. Asigura o buna oxigenare a tesutului nervos fara sa produca agitatie sau insomnii.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?