De ce trebuie sa faci exercitiile Kegel - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce trebuie sa faci exercitiile Kegel

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » De ce trebuie sa faci exercitiile Kegel

Multi instructori de sport subliniaza importanta intaririi muschilor pelvieni. De aceea recomanda practicarea exercitiilor Kegel. Acestea constau in contractarea si relaxarea muschilor pelvieni care au un rol important in corp. Ei sustin vezica, uterul, intestinele si rectul, prin urmare controleaza si urinatul. Muschii pelvieni pot fi slabiti de imbatranire, sarcina, interventie chirurgicala, excesul de greutate etc. Tocmai de aceea este importanta practicarea exercitiilor Kegel.

 

 

Femeile care se chinuie sa experimenteze un orgasm au o multime de beneficii de pe urma exercitiilor Kegel. Ele pot ajuta la intarirea muschilor vaginali, iar rezultatul consta in contractii mult mai intense in timpul orgasmului. In cazul barbatilor, exercitiile Kegel le permite sa impiedice ejacularea prematura dar si disfunctiile erectile datorita imbunatatirii circulatie sanguine in aceasta zona a corpului.

Muschii pubococcigieni (PC) este un alt nume al muschilor pelvieni. Exercitiile pentru acesti muschi pot fi practicate oriunde. Mai intai, insa, goleste-ti vezica urina dupa care stai pe un scaun sau intinde-te pe pode. Incepe contractarea muschilor si mentine-o timp de 10 secunde, dupa care relaxeaza-i. Repeta de 4-5 ori cu o pauza de 10 secunde dupa fiecare contractie Fa exercitiile de 3 oi pe zi. Ar fi indicat sa nu-ti tii si respiratia in timp ce contractezi muschii. Partea buna a acestor exercitii este aceea ca le poti face oriunde, oricand fara ca cineva sa te observe.

 

 

Cel mai indicat moment este acela in care nu te gandesti la problemele zilnice, ci in acel moment in care te relaxezi acasa, undeva in fata TV.

Exercitiile de baza sunt de trei tipuri:
1. Contractii lente – contractarea muschilor similar contractiei musculare pentru oprirea fluxului urinar si mentinerea contractiei timp de cel putin 3 secunde.
2. Contractii rapide- pulsatile – constau in contractarea si relaxarea rapida, ritmica, pulsatila.
3. Un exercitiu mai dificil este cel de tip “ lift” :
Exercitiul consta in contractia si relaxarea controlata, graduala muschiului PC asemeni urcarii si coborarii treptate a unui lift.

Data articol: 11/05/2014