Shop
Ultimele 100 de articole

De ce mamele cu un singur copil sunt cele mai fericite

23 ianuarie 2020, , Vizualizări:
mama copil - sfatulparintilor.ro - pxiabay_com - child-1978300_1920

Când aud că vrei un singur copil, multe persoane exclamă: „Dar o să se simtă singur! Nu o să aibă cu cine să se joace!” Deși, de multe ori, natura hotărăște în locul nostru și ajungem să creștem un singur copil, societatea folosește judecăți pripite și etichete, care ne fac, câteodată, să ne întrebăm dacă nu cumva am luat o decizie greșită. În realitate, ideea că, dacă ai doar un copil, acesta va fi egoist, răsfățat și singuratic, este doar un mit. Ca și ideea că, dacă ai mai mulți copii, te simți mai împlinită. Studii recente au demonstrat exact contrariul: mamele cu un singur copil sunt, de fapt, cele mai fericite.

Nu este totdeauna ușor să alegi să ai un singur copil, când ești bombardat de mesaje despre cât de nefericit va fi micuțul tău, dacă nu îi asiguri un partener de joacă sau cât de puțin empatic, dacă nu îi dai posibilitatea să împartă tot ce are cu un frate. În realitate, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să fii un părinte fericit. Iar dacă pentru tine este de ajuns să porți de grijă unui singur copil, atunci trebuie să renunți la clișeele care declară că familia perfectă are minim doi copii. Pentru că nici măcar nu este adevărat. Astfel, sociologul american Hans-Peter Kohler a realizat un studiu pe 35000 de gemeni identici, demonstrând că femeile, in general, sunt mai fericite cu un singur copil.

Cu cât au mai mulți, cu atât cantitatea de muncă și nivelul de stres cresc, ceea ce înseamnă mai puțină satisfacție. În ultima perioadă, clubul „Unul și bun!” are din ce în ce mai mulți adepți, în ciuda presiunilor sociale. Iar convingerea că mamele cu un singur copil sunt cele mai fericite, câștigă tot mai multă popularitate. Motivele sunt simple și greu de contrazis. 

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/37tCy67

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.