De ce este laptisorul de matca pur un cocktail de vitamine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce este laptisorul de matca pur un cocktail de vitamine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » De ce este laptisorul de matca pur un cocktail de vitamine
albine stup regina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Stim cu totii cat de importanta este calitatea unui produs pe care il utilizam pentru sanatatea sau frumusetea noastra. Ca si in cazul altor suplimente natural, eficienta laptisorului de matca este determinata de calitatea acestuia. La randul sau, calitatea poate fi influentata de factori precum: locul unde a fost recoltat, perioada anului cand a fost recoltat si de asemenea poate fi influentat de calitatile biologice ale albinelor.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Ce face din laptisorul de matca pur un adevarat cocktail de vitamine? Iata cateva caracteristici de baza:

–  contine in proportie de 66% apa;

–  in procent de 15% glucide, maltoza, fructoza, zaharoza etc.;

–  mai contine in proportie de 13% prolina care formeaza aminoacizi foarte importanti pentru organism

–  restul, de aproximativ 5% il reprezinta lipidele.

Pe langa acestea, laptisorul de matca pur contine o multime de vitamine in special din grupul de vitamine B fiind stiut ca laptisorul de matca este substanta cea mai bogata in vitamina B5. Aceasta vitamina face posibil metabolismul celulelor  din sistemul muscular, ficat, rinichi, creier. De asemenea, contine in cantitati mari minerale si oligoelemente, cupru, calciu, fosfor, fier, azot, siliciu, sulf avand un rol foarte important in procesul de metabolism.

Ar mai fi de adaugat cateva elemente care se regasesc in cantitate mai mica, dar deloc de neglijat, cum ar fi componentele antibacteriene si antibiotice.

 

Beneficiile laptisorului de matca pur

Pe langa efectul antibacterian si antiinflamator, studiile clinice demonstreaza ca laptisorul de matca are inca multe caracteristici benefice. Imbunatateste metabolismul celulelor si starea generala a organismului, este generator de energie. Datorita efectului exercitat asupra glandei pituitare si glandei suprarenale, ne ajuta sa scapam de starile depresive, de starile de epuizare si oboseala fizica sau psihica. Lapstisorul de matca pur este recomandat in cazurile de lipsa a poftei de mancare, anemii, in perioada de convalescenta postoperatorie sau in cazul diferitelor boli ajuta la cresterea in greutate. El reface puterea si vitalitatea organismului si nu in ultimul rand incetineste imbatranirea organismului si a pielii fiind cunoscut si ca un elixir al tineretii.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/06/2015