Shop
Ultimele 100 de articole

Dacă vrei să fii mai inteligent, ia o pauză! Știința spune că pauzele dese îți antrenează creierul

09 iunie 2021, , Vizualizări:
furie - pumn - nervi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Pauzele lungi și dese cheia marilor succese. Așa spune o vorbă de-a noastră. Dar iată că această vorbă nu este doar ceva ce spunem când vrem să justificăm lenea. Știința o susține. Iată cum!

Creierul care se odihnește, de fapt, nu se odihnește. În momentul în care tu iei o pauză, el retrăiește amintiriile recente ale activității sale. Practic, face o repetiție a noilor abilități pe care le-a căpătat. 

Într-un studiu al Institutului American de Sănătate, voluntari sănătoși au trecut printr-o mapare a activității creierului când se învață noi abilități, precum un nou cântec la pian și au susținut teoria conform căreia pauzele dese sunt cele care sedimentează informația nou-survenită.

Studiul a fost desfășurat la Centrul Clinic NIH și condus de Dr. Leonardo G. Cohen, M.D, cercetător senior la Institutul Național al Bolilor Neurologice. ”Rezultatele noastre susțin ideea că pauzele active joacă un rol foarte important în a consolida o noua informație. Pauza este, de fapt, perioada când creierul nostru compresează și consolidează informațiile pe care doar ce le-a asimiliat„, spune Dr. Cohen.

Citește continuarea pe Qbebe: https://cutt.ly/MnTmG3w

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.