Shop
Ultimele 100 de articole

Dacă ai fost bătut de părinți când erai mic, iată ce s-a întâmplat cu personalitatea ta

29 noiembrie 2019, , Vizualizări:
bataie copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sad-219721_1280

Pedeapsa fizică a fost practicată de generații de părinți, pentru a disciplina copiii și a-i face să se comporte adecvat. Chiar și astăzi, mulți părinți continuă să folosească în educație această metodă care, în mod paradoxal, nu are nimic educativ. Sub pretextul deprinderii bunei purtări, adulții fac, de fapt, abuz de puterea lor, învățându-i și pe copii o lecție implicită: că pot să se comporte violent cu cei mai slabi ca ei. O serie de studii au arătat că acei copii care sunt bătuți de părinți sunt mai agresivi, participă frecvent la acte de bullying față de alți copii, iar, ca adulți, sunt mai predispuși să-și lovească copii sau să fie violenți în propria familie.

  1. Persoanele care continuă să folosească pedeapsa corporală pentru disciplinarea copiilor ignoră nenumăratele cercetări care demonstrează că bătaia transformă copiii în adulți resentimentali, furioși, cu probleme emoționale și psihologice. Multiple studii au arătat că, cu cât este bătut frecvent, cu atât copilul devine mai sfidător față de părinți și față de orice formă de autoritate, iar, când va crește, riscul de a fi implicat în acte de violență domestică este cu atât mai mare. Un copil care a fost bătut de părinți suferă o profundă transformare a personalității sale, putând deveni un adult cu probleme de sănătate mintală, precum anxietate, depresie, dependență de droguri sau alcool, grad scăzut de empatie, dificultăți de internalizare a normelor sociale și morale. În ciuda acestor evidențe, mulți părinți continuă să folosească bătaia ca metodă de disciplinare. Astfel, în Romania, copiii sunt bătuți în 6 din 10 familii, conform unor statistici realizate de Salvați Copiii, mulți dintre aceștia având între trei și șase ani.

Cum îți modifică bătaia personalitatea

Un studiu longitudinal recent a urmărit efectele pe termen lung ale pedepsei corporale asupra a 160.000 de copii, de-a lungul circa 50 de ani. Rezultatele sale au fost publicate în Journal of Family Psychology. S-a constatat că majoritatea persoanelor care au fost bătute în copilărie, aveau un risc mult mai mare de a prezenta comportamente anti-sociale și probleme de sănătate mintală la vărsta adultă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pedeapsa corporală are consecințe similare cu cele ale abuzului asupra copilului.

Citește continuarea pe Qbebe:http://bit.ly/2pXhfJi

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax