Calculii si infectiile urinare reprezinta afectiuni cunoscute din cele mai vechi timpuri ale omenirii. Egiptenii din antichitate vorbeau de prezenta calculilor renali si vezicali si despre efectul diuretic al plantelor folosite ca tratament. In Grecia antica, Hipocrate descrie in secolul IV iC, infectiile urinare, pietrele la rinichi si vezica si complicatiile acestora.
Rinichii sunt considerati chimistul sef al organismului, ce regleaza volumul de lichide si elimina toxinele din corp, prin intermediul urinei. Mai mult, ajuta la filtrarea sangelui de produsele reziduale si mentinerea in echilibru a nivelului de saruri si apa din organism.
In ziua de azi, desi medicina alopata a facut progrese uimitoare, fitoterapia ramane prietenul fidel al pacientilor cu calculi sau infectii urinare. Infectiile urinare se numara printre cele mai raspandite boli ale aparatului urinar. Netratate la timp, pot distruge rinichii, de aceea este esential sa nu le ignoram si sa aplicam tratamentul corespunzator, tinand cont de indicatiile medicului.
Infectiile urinare sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar, unde se multiplica si determina, in timp, modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare. Incidenta infectiilor de tract urinar este mai mare in cazul femeilor, 50% din acestea suferind cel putin o data in timpul vietii de o forma de infectie.
Pietrele la rinichi sunt cel mai des intalnite intre 20 si 40 ani, mai mult in cazul barbatilor decat al femeilor (o rata de 3:1). Colica renala se manifesta prin dureri lombare acute, de o intensitate mare, dar variabila in timp. Cauza ei nu este alta decat blocarea caii de evacuare a urinei de catre o piatra, care se angajeaza spontan in calea urinara, in tendinta de a fi eliminata. Pietrele la rinichi revin la peste 50% din cazuri; daca a existat mai mult de o piatra la rinichi, este foarte probabil sa se formeze si altele.
Cystone, lansat de Himalaya in 1943, reprezinta un produs de referinta in acest sens. Complexitatea produsului il face util atat in preventia, cat si in tratamentul litiazei urinare si a infectiilor urinare.
Produsul reduce concentratia de substante din care se formeaza calculii, prevenind astfel formarea postoperatorie a acestora. Prin efectul antibacterian, antiseptic si antiinflamator, este benefic in infectiile urinare, inlaturand disconfortul si simptomele dureroase asociate acestei afectiuni. Cystone actioneaza asupra agentilor patogeni care provoaca infectiile urinare prin 3 mecanisme – are efect antibacterian direct, inhiba aderarea bacteriilor de peretele tractului urinar si multiplicarea lor, iar prin efectul diuretic favorizeaza eliminarea microorganismelor. Cystone previne recurenta infectiilor urinare cu agentii obisnuiti si se poate folosi in cure prelungite fara riscuri.
Cystone este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii).
Pentru mai multe informatii despre produsele si serviciile Prisum International, va rugam sa vizitati: www.prisum.ro.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?