Herpesul este una dintre cele mai comune boli virale. Virusul herpetic poate sta in stare latenta in orgnism, iar din cand in cand sa „explodeze”.
Netratat, herpesul isi poate face de cap timp de 10-14 zile. Dincolo de aspectul inestetic, herpesul poate genera senzatii de durere, usturime si disconfort.
Vestea proasta este ca nu se poate vorbi de o tratare definitiva a herpesului, ci de o intrare in remisie a acestuia, prin stimularea sistemului imunitar.
Ce alimente sa mananci pentru a trata natural herpesul
Pentru stimularea sistemului imunitar, alimentatia este foarte importanta. Pentru o sanatate de fier, ai nevoie de alimetne bogate in L-lysine (legume, peste, curcan, pui), legume portocalii si rosii (bogate in bioflavonoide, carotenoide, vitamina C), peste salbatic (bogat in acizi grasi omega-3), proteine slabe, alimente bogate in zinc (organe, seminte de dovleac, nuci, spanac, carne de vita provenite de la animale hranite cu iarba).
Suplimentele naturale pot fi si ele o solutie pentru a reduce simptomele unui herpes. Plantele cu proprietati antivirale precum socul, galbenelele, echinaceea, usturoiul, astragalusul sau lemnul dulce te pot ajuta sa scapi de neplacerile cauzate de aparitia unui herpes. La fel de eficace pot fi vitamina C, zincul si complexul de vitamine B, precum si uleiurile esentiale de cuisoare, arbore de ceai si smirna.
Citeste si: Boli cu transmitere sexuala: 5 mituri despre herpesul genital
Alimente care pot inrautati herpesul
Alimentatia poate conduce la inrautatirea simptomelor herpesului prin scaderea raspunsului sistemului imunitar. Alimentele pe care ar trebui sa le eviti sunt zaharul, alcoolul, alimentele ambalate si/sau procesate. Evita alimentele acide (rosii, portocale, otet) cand ai o eruptie la nivelul gurii sau al buzelor caci s-ar putea sa inrautatesti senzatiile de usturime.
Nu rata nici: Cum sa tii herpesul sub control cu remedii naturale
Cum sa reduci durerea si sa grabesti remisia
Durerile cauzate de eruptia herpetica pot fi usurate astfel:
– incearca sa nu te atingi pe ranile aparute. Daca o faci, spala-te pe maini.
– nu saruta pe nimeni, nu utiliza aceleasi ustensile si nu bea din aceleasi recipiente.
– dupa ce herpesul a trecut, inlocuieste periuta de dinti.
– evita sa storci sau sa freci rana produsa de herpes.
– nu aplica creme antiiritatii, vaselina sau alte unguente care pot inrautati rana.
– pentru reducerea durerii preseaza un prosop caldut pe zona afectata de herpes. Daca ai herpes genital, stai in apa calduta.
Sursa: DrAxe.com
Imagine de Silvia de la Pixabay
Semnificația spirituală a lunii DECEMBRIE . Cum să profităm de granița dintre sfârșit și început