Romania are un consum destul de mare de antibiotice si, de cele mai multe ori, oamenii iau pilulele dupa ureche, fara consult medical si fara sa fie neaparata nevoie de antibiotice.
Iata cum poti sa tratezi infectiile fara sa iei antibiotice.
In primul rand, sunt de evitat produsele rafinate, zaharurile, alcoolul si cofeina, precum si carnea si lactatele. Mesele trebuie sa fie lejere, iar consumul de lichide (apa sau ceaiuri) substantial. Pot fi luate suplimente cu vitamina C, zinc, betacaroten, echinaceea, care intaresc imunitatea organismului si abilitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor. Sauna sau baile cu aburi pot fi si ele folositoare intrucat ajuta corpul sa elimine rapid toxinele. Si nu in ultimul rand, odihna din plin. Astfel organismului ii va fi mult mai usor sa se recupereze.
Cele mai puternice antibiotice naturale
Infectii la gat
Infectiile la gat pot fi tinute sub control cu gargara cu apa sarata au cu ulei esential de galbenele, gentiana, smirna sau portocala amara.
Durerile in gat pot fi tratate homeopatic cu matraguna, pedicuta, carmaz.
Infectii ale pielii
Infectiile bacteriene la nivelul pielii pot fi tratate cu tinctura de galbenele sau sunatoare. Mai pot fi eficace tratamentele cu patlagina, gentiana si tataneasa. Infectiile fungice pot fi tratate cu otet diluat sau ulei esential de arbore de ceai.
Infectiile urinare
In cazul infectiilor urinare, trebuie sa consumi cat mai multe lichide. Sucul de merisor sau capsulele cu merisor sunt foarte bune. De asemenea, mai pot fi folosite cure cu gentiana, strugurii ursului, fructe de padure etc.
Ierburi si alimente cu proprietati antibiotice
Infectii la sinusuri
Eliminarea lactatelor din alimentatie este primul pas in tratarea infectiilor sinusurilor. Ceaiul fierbinte de ghimbir poate fi de ajutor. Alte tratamente homeopate includ deditelul, usturoiul si ceapa.
Atentie! Inainte de a lua orice tratament, fie ca este medicamentos sau pe baza de plante, cere sfatul medicului.
Sursa: naturalnews.com
Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay