Cum sa te protejezi de canicula - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa te protejezi de canicula

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum sa te protejezi de canicula
Cum sa te protejezi de canicula

In aceste zile, Romania se confrunta cu temperaturi caniculare. Caldura excesiva genereaza disconfort, insa temperaturile foarte ridicate pot crea probleme grave, ba pot duce chiar si la pierderea de vieti omenesti. Printre efectele nedorite se numara deshidratatea, care poate cauza sete, slabiciune fizica, ameteala, palpitatii ale inimii si chiar lesin. Epuizarea din cauza caldurii apare atunci cand corpul pierde apa si sarea, din cauza transpiratiei excesive. Raul de caldura survine atunci cand organismul isi pierde abilitatea de a se raci si, atunci, este nevoie de ajutor medical.

Ai aici o reteta racoroasa: Salata Tabbouleh

Iata cum sa te protejezi de canicula:

– Sa stii care sunt semnele care preced bolile cauzate de caldura: epuizarea termica este adesea acompaniata de deshidratarea care apare dupa ce ai stat prea mult timp in soarele fierbinte. Fara tratament epuizarea termica poate duce la lesin, care poate fi mortal.

– Ia in calcul sa faci exercitiile in casa sau macar sa nu le faci afara in miezul zilei. Fa miscarea dimineata sau seara cand temperaturile sunt mai scazute. Ai mare atentie ca deshidratarea ar putea apara in timp ce faci sport.

– Urmareste cu atentie copiii pentru a descoperi din timp epuizarea termica si deshidratarea mai ales cand micutii se joaca afara. Copiii prezinta un risc mai ridicat de a se confrunta cu o boala cauzata de canicula.

– Si animalele de companie ar putea suferi din cauza deshidratarii, iar bolile cauzate de caldura le-ar putea cauza stari de confuzie, ameteala si chiar moartea.

Te mai poate interesa: Mituri despre deshidratare. ATENTIE! Sunt demonstrate de specialisti

Sursa: webmd.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 02/07/2022