Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa iti masori tensiunea arteriala fara tensiometru

15 iunie 2017, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - 5 mituri despre tensiunea arterială
Tensiunea arteriala anormala este o afectiune ce poate cauza multe probleme de sanatate. Tensiunea arteriala ridicata poate influenta starea de sanatate a organelor si a tesuturilor, pe cand o tensiune scazuta poate priva tesuturile de oxigen. De aceea este important sa iti monitorizezi bataile inimii cat mai des, deoarece preventia te poate ajuta sa eviti afectiuni grave.
Atunci cand inima bate, sangele este pompat prin sistemul vascular. Pentru ca sangele sa curga de la inima spre tesuturi, presiunea arteriala trebuie sa fie la cote normale. Pentru a masura aceasta valoare, doctorii si pacientii folosesc un dispozitiv special numit tensiometru. Totusi, tensiunea arteriala se mai poate masura si fara acesta, printr-o tehnica de aproximare a batailor inimii.
Iata cum poti sa iti masori tensiunea arteriala fara tensiometru
Pasul 1
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa gasesti un loc in care pulsul se simte cel mai bine. Pentru acest lucru, trebuie sa localizezi una dintre arterele carotide ce se afla in zona gatului, in vecinatatea corzileor vocale sau a laringelor, asa cum indica si doctorul Gary Thibodeau, in cartea sa ”Anatomy and Physiology”.
Citeste mai multe pe DivaHair.ro.

 

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.