Cum recunoști mușcătura de căpușă și ce trebuie să faci - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum recunoști mușcătura de căpușă și ce trebuie să faci

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum recunoști mușcătura de căpușă și ce trebuie să faci
muscatura de capusa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tick-2371782_1920

Joaca în aer liber este minunată și vine cu o mulțime de avantaje, dar și dăunători. Căpușele, în special, pot transmite boli potențial periculoase, precum boala Lyme. Din fericire, majoritatea acestor infecții sunt tratabile pe deplin, atât timp cât sunt surprinse mai devreme. Iată ce tot trebuie să știi despre mușcăturile de căpușe!

Ne bucurăm cu toții de căldura de afară, mai ales cei mici, însă nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că există „mici atacatori” silențioși, precum căpușele, care pot cauza o serie de neplăceri. În acest sens, iată ce trebuie să știi, pentru a te asigura că protejezi corect copilul:

Căpușele

Căpușele sunt arahnide mici care se hrănesc cu sânge pentru a supraviețui. Căpușele sunt clasificate științific ca Arachnida (o clasificare care include și păianjenii). Fosilele descoperite până în prezent sugerează că de fapt, căpușele au peste 90 de milioane de ani. Există peste 800 de specii de căpușe în întreaga lume, dar doar două specii de căpușe, Ixodidae (căpușe tari) și Argasidae (căpușe moi), sunt cunoscute pentru transmiterea bolilor la oameni. Căpușele dure au pe spate un „scut” sau o placă tare, în timp ce căpușele moi nu posedă acest scut.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2BabJsk

Data articol: 28/06/2020