Shop
Ultimele 100 de articole

Cum acționează Covid-19 în organism și cum afectează plămânii și celelalte organe

26 martie 2020, , Vizualizări:
Cum acționează Covid-19

Te intrebi um acționează Covid-19? Covid-19 este virusul periculos, potențial fatal, cu care se confruntă omenirea în prezent. Oamenii de știință încă încearcă să îi înțeleagă modul de manifestare și de acțiune, pentru a putea descoperi și tratamentul potrivit pentru el. Iată la ce concluzii au ajuns până în prezent.

Informații despre coronavirus și gravitatea simptomelor

Covid-19 aparține unei familii de virusuri care poate cauza tulburări respiratorii la oameni, care variază în gravitate de la banala răceală la boli mai grave precum sindrom respirator acut sever (SARS) și sindrom respirator din Orientul Mijlociu (MERS). Se consideră ca forma inițială de transmitere la om a provenit de la o sursă animală încă neidentificată, prin intermediul picăturilor respiratorii, precum cele generate când o persoană strănută sau tușește.
În medie, durează 5-6 zile ca o persoană să manifeste simptome după infecție, însă unele persoane rămân asimptomatice. Doctor Maria Van Kerkhove, director al Programului de Urgențe în Sănătate al OMS, spune că virusul se multiplică în tractul respirator și poate cauza o gamă variată de simptome “există cazurile ușoare, care seamănă cu răceala obișnuită, ce sunt însoțite de unele simptome respiratorii, durere de gât, rinoree, febră, ajungând până la pneumonie. Pot apărea diverse forme de pneumonie, până la insuficiență multiplă de organe și deces.” În majoritatea cazurilor simptomele au rămas ușoare.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3duQyQg

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.