Cum sa-ti cresti coeficientul de inteligenta: 5 pasi simpli sa-ti imbunatatesti IQ-ul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa-ti cresti coeficientul de inteligenta: 5 pasi simpli sa-ti imbunatatesti IQ-ul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum sa-ti cresti coeficientul de inteligenta: 5 pasi simpli sa-ti imbunatatesti IQ-ul
Cum sa-ti cresti coeficientul de inteligenta

Sa ai un coeficient de inteligenta mare nu este imposibil. Ca orice muschi, creierul isi va spori activitatea daca este antrenat cum trebuie. Dupa cum si “repaosul” il va “calma” definitiv. Iata de ce, adult sau copil, ai nevoie de cateva mici schimbari in stilul de viata, astfel incat coeficientul de inteligenta sa fie la cote maxime. Urmeaza cinci pasi simpli pe care oricine ii poate urma pentru a putea face creierul sa functioneze mai repede si mai eficient.

Ca sa ai un coeficient de inteligenta mare, nu-ti mai maltrata creierul

Primul si poate cel mai simplu pas este sa incetezi sa-i mai faci rau propriului creier. Renunta la alcool, tigari si droguri pentru ca celulele creierului sa fie suficient de bine oxigenate si astfel sa functioneze la parametri optimi.

Coeficientul de inteligenta este ajutat de somn

Un somn bun si odihnitor ajuta creierul sa-si imbunatateasca capacitatile intelectuale. Daca te privezi de somn, functiile creierului scad din ce in ce mai mult in performanta. Nu lasa problemele de somn nerezolvate. Iti vor afecta atat sanatatea, cat si intelectul.

Citeste si: 10 alimente care te fac mai inteligent

Meditatia ajuta la sporirea coeficientului de inteligenta

Nu foarte multa lume este adepta meditatiei, insa aceasta are un efect benefic asupra creierului. Prin meditatie, creierul este “tinut in priza” si astfel ii creste capacitatea de a stoca informatii si de a le folosi corespunzator.

Citeste pentru a-ti imbunatati coeficientul de inteligenta

Prin citire nu numai ca ti se imbogateste vocabularul, insa iti vei stimula creierul sa patrunda intr-o lume pe care n-o cunoaste. Astfel, imaginatia este stimulata astfel incat creierul sa-si construiasca realitatea virtuala de care are nevoie. Indiferent de tipul de carte pe care il citesti, nu te opri niciodata. Nu face pauza dupa ce ai terminat o carte. Ia alta, astfel creierul va fi invatat sa acumuleze din ce in ce mai multe informatii.

Nu rata nici: 5 semne care demonstreaza ca inteligenta ta este peste medie

Alimentele care iti stimuleaza coeficientul de inteligenta

Ultimul, dar nu cel din urma element important in stimularea coeficientului de inteligenta este alimentatia. Consuma fructe si legume care iti imbunatatesc starea de sanatate si care, totodata, iti sporesc si functiile ceierului. Printre acestea se numara: avocado, afinele, somonul, alunele, semintele (de floarea soarelui, de susan, de in), cafeaua, fasolea, ovazul, orezul brun, ceaiul, ciocolata, scoicile, usturoiul, ouale, legumele cu frunze verzi.

Nu rata nici: 6 alimente care iti omoara inteligenta pe care vrei sa le eviti

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Data articol: 20/07/2021