Creierul uman este uimitor. Iata 8 dovezi ca sa te convingi de puterea lui - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Creierul uman este uimitor. Iata 8 dovezi ca sa te convingi de puterea lui

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Creierul uman este uimitor. Iata 8 dovezi ca sa te convingi de puterea lui
creierul uman - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- neural-pathways-221719_1920

Creierul uman este uimitor. Cantareste aproximativ 1,5 kg, dezvolta o putere de 20 W si inca se mai dezbate daca este CEL MAI important organ al corpului uman. Creierul uman face atat de multe incat cercetatorii nu i-au descoperit inca toate functiile.

Iata 8 dovezi care te vor convinge de puterea extraordinara pe care o are creierul uman.

1. In timpul somnului, creierul paralizeaza corpul

Cand visezi, este o minune ca nu alergi, nu sari, nu zbori, asa cum se petrece in vis. In realitate, aceste lucruri nu se intampla deoarece creierul “opreste” celulele care controleaza muschii.

2. Subconstientul iti controleaza viata

Credeai ca esti “stapan” pe viata ta? Gresit! Cercetatorii spun ca 95% din decizii sunt luate la nivel de subconstient. Chiar si banala oprire la culoarea rosie a semaforului este luata tot de subconstient. Nu trebuie sa te ingrijorezi, gandirea subconstienta este mult mai rationala decat mintea constienta.

Citeste si: 15 curiozitati despre creierul uman. Atentie la punctul 8! Multi fac aceasta greseala

3. Atitudinea gresita iti poate distruge creierul

De fiecare data cand ai un gand, creierul emite neurotransmitatori care trimit mesajul la fiecare celula. Cu cat te gandesti mai mult intr-un anume fel, cu atat este mai usor sa se conecteze sinapsele. Iar atunci cand ai ganduri negative, creierul reconstruieste intreaga retea neuronala in conformitate cu aceste ganduri. Ceea ce presupune ca – cu cat de plangi mai mult, cu atat devii mai nefericit.

4. Creierul nu este doar in craniu

Suna ciudat, nu-i asa? Ei bine, cercetatorii au descoperit “al doilea creier” care, surprinzator sau nu, nu este in craniu, ci in… intestine. Sunt peste 100 milioane de neuroni in intestine.

5. Nu exista memorie fotografica

Foarte putini oameni au abilitatea de a “fotografia” o imagine si sa o reproduca cu o acuratete aproape de perfectiune. Doar copiii mici mai au aceasta abilitate care, de cele mai multe ori, “paleste” pe masura ce creierul se dezvolta si proceseaza alt tip de informatii.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 17/10/2022