Copilul tău are imunitate sănătoasă? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Copilul tău are imunitate sănătoasă?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Copilul tău are imunitate sănătoasă?
imunitate sănătoasă

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de virusuri, bacterii, toxine și paraziți. 

Sistemul imunitar al copiilor se formează intrauterin și devine funcțional încă de la naștere, iar maturizarea sa continuă în perioada copilăriei. 

Nou-născuții și sugarii sunt protejați de anticorpii transmiși prin laptele de mamă, care le oferă în primele luni de viață o imunitate pasivă temporară. Anticorpii maternali de tip Ig G dispar după 6-8 luni, iar producția proprie de anticorpi de acest tip atinge valorile adultului în jurul vârstei de 7-8 ani.

Până în jurul vârstei de 11–12 ani, imunitatea generală a copilului se stabilizează. Iar pe parcursul vieții, sistemul imunitar se dezvoltă continuu și devine din ce în ce mai complex.

Ținând cont de dezvoltarea sistemului imunitar, cea mai delicată perioadă din punct de vedere al imunității copilului este cea cuprinsă între 1 și 8 ani – un lucru pe care cred că l-am experimentat cu toții, cei care suntem părinți. 

La ce te poți aștepta când imunitatea copilului este în dezvoltare?

Ca părinte, este bine să ai în vedere că imunitatea fiind în curs de formare până la vârsta de 8 ani, copilul se poate îmbolnăvi frecvent. Cele mai des întâlnite sunt infectiile virale respiratorii, care la un copil sănătos pot ajunge și la 8-10 episoade anual. 

Tot datorită sistemului imunitar imatur, transmiterea paraziților intestinali cum sunt giardia, oxiurii, limbricii ș.a. este mai frecventă și se întâlnește mai ales la micuții care merg în colectivități (creșe, grădinițe, școli). Paraziții intestinali se transmit prin mâini nespălate, contactul cu obiecte contaminate, consumul de apă sau alimente contaminate (nespălate sau insuficient preparate termic), mersul desculț pe un sol contaminat etc.

Ce poți să faci pentru o imunitate sănătoasă a copilului tău?

Poți să-ți ajuți copilul să dobândască o imunitate sănătoasă prin aportul adecvat de vitamine, minerale și antioxidanți. Vitaminele și mineralele sunt un stimul pentru sistemul imunitar. Antioxidanții ajută organismul să scape de acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

O sursă foarte valoroasă de astfel de substanțe benefice sunt extractele naturale din plante. Acestea conțin un fitocomplex cu mii de molecule active, care actionează armonios în organismul copilului și aduc beneficii importante, cu un grad foarte bun de siguranță – față de vitaminele obținute artificial.

Dintre extractele din plante medicinale, se disting extractele gemoterapice. Acestea sunt obținute din muguri și mlădițe. Ele susțin și modulează în mod blând imunitatea în formare a copilului tău și sunt potrivite pentru a fi utilizate sub formă de cure periodice. 

Nu în ultimul rând, merită să consolidăm parteneriatul cu medicul pediatru, sau medicul de familie al copilului, pentru a detecta din timp îmbolnăvirile și pentru cel mai adecvat tratament.

Ce este gama Energotonic junior®?

Extractele din muguri și mlădițe pot să aducă beneficii importante pentru sănătatea copilului tău. De aceea, PlantExtrakt a creat Energotonic junior®, gamă specială, adresată copiilor. Spunem că este specială deoarece sunt soluții și siropuri cu extracte naturale din plante adulte, dar și din muguri și mlădițe, cu eficacitate optimă și un grad bun de siguranță. Este specială și pentru că sunt produse realizate la rece: plantele sunt utilizate în stare proaspătă și nu sunt expuse la temperatură ridicată, pentru a-și păstra intactă toată forța vitală. Nu adăugăm nici un fel de colorant sau aromă artificială. Siropurile au gust, miros și aspect natural, plăcut, care se datorează bazei din suc de fructe de pădure și a plantelor din compoziție. 

Poți apela cu încredere la terapiile naturale Energotonic junior®, pentru energia, tonusul și sănătatea copilului tău:

Energotonic junior® Vitamine – sirop natural realizat la rece, cu vitamine esențiale și zinc, combinate cu extracte gemoterapice de Brad și Porumbar; și extracte fitoterapice de Coacăz negru, Afin și Măceș. Energotonic junior® Vitamine este singurul sirop care conține extract gemoterapic de Porumbar, eficient în întârzierile de creștere și dezvoltare la copii. Energotonic junior® Vitamine ajută la o creștere armonioasă și la imunitate sănătoasă.

Mod de utilizare: 

Copii 1 – 3 ani: 5 ml x 2/zi. Copii 4 – 8 ani: 5 ml x 3/zi. Copii 8+ ani: 10 ml x 2/zi.

Energotonic junior® Paraziți sirop natural realizat la rece, cu suc din fructe proaspete de Afin, extract de Propolis, extract de Cimbru și extract din muguri florali de Cuișoare. Energotonic junior® Paraziți susține purificarea tractului digestiv și eliminarea paraziților.

Mod de utilizare:

Dimineața, înainte de masă. Se recomandă 3 cure succesive a câte 7 zile de utilizare, urmate de 7 zile de pauză. 

Copii 2-12 ani: 5 ml x 1/zi. Copii 12+ ani: 7,5 ml x 1/zi. Adulți: 10 ml x 1/zi.

Energotonic junior® Tuse seacă și productivă sirop natural realizat la rece, cu fructe proaspete de Măceș și Cătină și suc de Ridiche neagră, combinate cu extracte gemoterapice de Carpen, Brad, Alun, Mesteacăn și Măceș. Energotonic junior® Tuse seacă și productivă susține funcționarea normală a bronhiilor și a plămânilor și ușurează respirația în caz de tuse.

Mod de utilizare:

Copii 2-4 ani: 3 ml x 2-3/zi. Copii 5-7 ani: 6 ml x 2-3/zi. Copii 8+ ani: 10 ml x 2-3/zi.

Energotonic junior® Sinusuri sirop natural realizat la rece, cu fructe proaspete de Măceș și Cătină și extracte gemoterapice de Arin negru, Carpen, Cătină și Coacăz negru. Energotonic junior® Sinusuri favorizează eliminarea mucusului de la nivelul căilor respiratorii superioare și ușurează respirația în caz de răceli.

Mod de utilizare:

Copii 2-4 ani: 3 ml x 2-3/zi. Copii 5-7 ani: 6 ml x 2-3/zi. Copii 8+ ani: 10 ml x 2-3/zi.

Energotonic junior® Mullein picături de urechi soluție naturală, cu 100% extract de Lumânărică. Energotonic junior® Mullein picături de urechi ameliorează hipersensibilitatea urechii și menține igiena și sănătatea urechii externe.

Mod de utilizare:

Copii și adulți: câte 1-2 picături x 2-3/zi, în fiecare ureche.

Image by _Alicja_ from Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 16/05/2022