Shop
Ultimele 100 de articole

Au femeile nevoie de sutien cu adevarat? Afla ce spun specialistii

26 mai 2021, , Vizualizări:
Au femeile nevoie de sutien

Sutienul a devenit o piesa de absoluta necesitate in garderoba unei femei. Dar, totusi, au femeile nevoie de sutien cu adevarat, sau doar un moft impus de moda si de societatea pudibonda? Si daca tot purtam sutien, este el bun pentru sanatatea noastra sau, dimpotriva, ne face mai mult rau?

Un studiu realizat in Franta timp de 15 ani au scos la iveala lucruri care vor rasturna multe credinte.

Pe langa faptul ca sutienul nu aduce niciun beneficiu femeii, cu timpul poate avea efecte negative asupra sanilor.

“Din punct de vedere medical, psihologic si anatomic, sanii nu au beneficii majore de pe urma protejarii antigravitationale”, spune Jean-Denis Rouillon, profesor la Universitatea Franche-Comté din Besançon, citat de France Info.

Citeste si: Marime sutien: Cum alegi sutienul potrivit

Studiul a fost realizat in cadrul spitalului universitar si s-au urmarit peste 300 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani timp de 15 ani. S-a descoperit astfel ca femeile care nu poarta sutien, pe termen lung beneficiaza de o intarire a musculaturii sanilor, ceea ce confera acestora sustinere naturala. Rouillon a mai observant ca, in cazul femeilor care nu au purtat sutien, sfarcurile sunt mai ridicate, spre deosebire de femeile care poarta sutien. Faptul ca sanii sunt restrictionati de o bucata de material impiedica dezvoltarea tesuturilor si accelereaza lasarea sanilor.

De asemenea, la unele dintre femeile participante la studiu s-a observat ca lipsa sutienului imbunatateste respiratia.

Cu toate acestea, Ruillon nu le recomanda femeilor sa-si arunce sutienele. Este nevoie de studii mult mai aprofundate in acest sens. Mai mult, potrivit lui Ruillon, femeile care de ani de zile au purtat sutien, nu vor putea beneficia instantaneu de avantajele lipsei sutineului, asa cum beneficiaza femeile care au purtat mai rar sau chiar deloc sutien.

  Image by Andreas Lischka from Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.