Controlul gratuit al tensiunii arteriale în Bucureşti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Controlul gratuit al tensiunii arteriale în Bucureşti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Controlul gratuit al tensiunii arteriale în Bucureşti
sfatulparintilor.ro- Control gratuit tensiune arteriala

La data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, bucureștenii sunt așteptaţi să își testeze gratuit tensiunea arterială și să primească sfaturi referitoare la prevenţia și controlul acestei afecţiuni, în corturile special amenajate din faţa spitalului Colţea (zona dinspre Universitate), între orele 10:00 – 19:00. Acţiunea face parte din Campania Naţională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!”, iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune.

 

În cadrul acestei acţiuni a campaniei, publicul larg va beneficia de testarea gratuită a tensiunii arteriale, precum și de îndrumări din partea cadrelor medicale prezente la punctele de testare. De asemenea, primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arterială vor primi un voucher pentru un consult gratuit amănunţit la o clinică privată din București.

 

”Hipertensiunea arterială este o adevărată problemă de sănătate publică în România, astfel că ne bucurăm să avem sprijinul autorităţilor pentru această campanie. Sperăm că vor veni cât mai multe persoane să afle dacă sunt în zonă de risc de hipertensiune arterială, deoarece, prin măsurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care suferă de această afecţiune şi îi putem îndruma spre mijloace de control şi tratament corespunzătoare fiecăruia”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

 

În condiţiile în care milioane de români suferă de hipertensiune arterială, Campania Naţională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!” trage un semnal de alarmă asupra gravităţii acestei afecţiuni și are ca scop informarea și educarea publicului larg în ceea ce privește prevenţia, diagnosticarea precoce și controlul tensiunii arteriale.

 

Testările gratuite din București, de pe 17 mai, vor fi urmate de acţiuni în Iași, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Hipertensiune. Campania de măsurare a tensiunii arteriale din Bucureşti se va realiza cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Data articol: 15/05/2012