Shop
Ultimele 100 de articole

Consultatii stomatologice gratuite, oferite de peste 1.000 de medici

16 mai 2014, , Vizualizări:
Zambeste Romania_Consultatii gratuite 1

Peste 1.000 de medici dentisti s-au alaturat din luna martie pana astazi campaniei de educare cu privire la igiena orala “Zambeşte Romania”. Acestia ofera consultatii gratuite in cabinetele lor si, in unele cazuri, detartraje gratuite. Reteaua acopera deja 30 de judeţe din toate colţurile ţarii si va mai creste pana in decembrie, cand se finalizeaza campania. Respectand una dintre cele trei reguli de baza ale igienei orale – „Mergi la medicul dentist in mod regulat”, aceasta solutie vine in intampinarea celor 69% dintre respondentii unui studiu din 2012 care au declarat ca merg la dentist doar atunci cand au probleme.

 

 

 

Cum functioneaza programul national de consultatii stomatologice gratuite?

Persoanele interesate isi pot face o programare intrand pe website-ul www.zambesteromania.ro, in sectiunea „Consultatii stomatologice gratuite”, alegand judetul si orasul; li se vor afisa datele de contact ale cabinetului si un indicator care arata daca respectivul cabinet ofera si detartaje gratuite, iar programarea se face simplu printr-un telefon direct la cabinet.

 

In urma unor astfel de vizite, medicii dentişti pot semnala care sunt urgentele si prioritatile in tratamentul dentar, pot explica copiilor care e tehnica de periaj corecta, pot sfatui orice persoana in alegerea periutei si pastei de dinti potrivite; de asemenea, medicii dentisti pot face recomandari in privinţa alimentatiei pentru mentinerea unei danturi sanatoase.

Medicii care doresc sa intre in retea se pot inscrie direct pe website in aceeaşi sectiune.

 

 

 

 

Parintii si copiii fac cele mai multe vizite

In prima parte a campaniei „Zambeste Romania”, peste 10.000 de elevi din clasele I-IV au fost vizitati de medici dentisti pentru a invata notiunile de baza pentru o igiena corecta. Tot atunci au aflat si au spus mai departe acasa parintilor de vizitele gratuite in cabinete. Prin urmare, multe dintre vizitele la cabinete au fost facute ca urmare a programului de educatie in scoli.

 

Studiul realizat anul trecut in scoli din tara2 in cadrul campaniei „Zambeste Romania” anunta ca 38% dintre copii au placa dentara microbiana semnificativa, fapt ce semnalizeaza o stare precara de igiena orala. Placa dentara favorizeaza aparitia cariilor si problemelor gingivale si indica lipsa unei igiene orale corespunzatoare.

 

Periajul dentar este prima arma in lupta cu placa microbiana, insa pe termen lung este necesara interventia profesionista. Medicul dentist o poate elimina prin detartraj, o operatiune de curatare a dintelui la baza, si de aceea acest serviciu a fost inclus de unii medici dentisti in oferta lor gratuita.

 

 

 

Campania de educare cu privire la igiena orala “Zambeşte Romania”, este desfasurata de GSK Consumer Healthcare prin brandurile sale Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax® si Corega®

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.