Sarea neagra
Originara din Hawaii, sarea neagra este nerafinata si vulcanica. Culoarea neagra este data de continutul de carbune negru activ care este extraordinar pentru digestie.
In plus, culoarea contrastanta face mancarurile mai interesante din punct de vedere vizual. Mai exista un alt sortiment de sare neagra originala din India – este bogata in sulf, motiv pentru care este benefica pentru digestie. Ambele tipuri de sare neagra sunt destul de scumpe si pot fi sanatoase atunci cand sunt folosite ocazional.
Sarea rosie
O alta sare hawaiiana, a carei culoare rosie este oferita de argila rosie de Hawaii (Alae) ce o imbogateste cu oxid de fier. Se spune ca are cea mai mare concentratie de minerale si oligoelemente dintre toate tipurile de sare si este foarte bogata in fier. Daca suferi de anemie, folosirea acestui sortiment de sare te poate ajuta.
Sarea albastra de Persia
Este bogata in minerale si are un gust usor dulceag. Provine din Nordul provinciei Semman (Iran) si este una din cele mai rare saruri din lume. Aspectul deosebit dat de stralucirea albastra a cristalelor are un rol decorativ remarcabil. Nu are niciun rost sa dai o gramada de bani pe ea daca o cumperi doar pentru beneficiile pentru sanatate.
Sarea afumata
Nu are mai multe beneficii nutritionale comparativ cu sarea de mare normala. De fapt, este doar sare de mare afumata la temperaturi scazute pe un pat de carbuni. In afara gustului schimbat nu are niciun beneficiu in plus fata de sarea obsinuita.
Sursa: www.care2.com
Foto: Pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2