Cele mai mari urgente medicale de Sarbatori. Sfaturi ca sa nu ajungi la spital - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai mari urgente medicale de Sarbatori. Sfaturi ca sa nu ajungi la spital

 

  1. Accidente

Stiai ca sunt in jur de 15.000 de accidente legate de sarbatori in fiecare an. Cel putin cateva zeci de mii de persoane sfarsesc in camerele spitalelor de urgenta din cauza unor accidente legate de sarbatori si cateva mii de persoane se ranesc in timp ce decoreaza. Printre accidente se numara cele rutiere din cauza vremii ori a consumului de alcool ori cele legate de decorare – cum ar fi caderea de pe scara sau de pe acoperis.

Cum sa eviti accidentele de sarbatori:

– nu pune decoratiile singur, mai ales daca esti o persoana in varsta. Intotdeauna este indicat sa fie cineva alaturi de tine atunci cand esti pe scara;

– cand conduci nu uita sa-ti pui centura de siguranta. Asigura-te ca si copiii s-au asezat astfel incat sa fie cat mai bine protejati;

– asigura-te ca masina este echipata pentru iarna astfel incat sa nu intampi probleme cu vremea rea;

– nu te urca baut la volan;

– incearca sa nu conduci in seara de Ajun, in ziua de Craciun, in Ajunul Anului Nou, ori in prima zi a anului.

 

 

  1. Lipsa somnului

Este destul de intalnita lipsa somnului in timpul sarbatorilor. Din cauza ca ai prea multe de facut, acasa sau la birou, multe de cumparat ori poate ca te pregatesti sa calatoresti. Insa este important sa te odihnesti suficient astfel incat sa functionezi optim. Lipsa somnului scade imunitatea, creste nivelul stresului, acumularea de kilograme, creste depresia si duce la cresterea numarului de accidente auto.

Cum sa dormi suficient:

– este recomandat ca majoritatea oamenilor sa doarma intre 7 si 9 ore pe noapte;

– planifica totul astfel incat sa nu fi nevoit sa pierzi orele de somn rezolvand diverse lucruri;

– creeaza un mediu propice somnului. Evita telefoanele mobile, computerele si televizorul inainte de culcare. Cu o ora inainte de a merge in pat fa ceva ce te relaxeaza.

Sursa: huffingtonpost.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/12/2017