Ceaiuri pentru atacuri de panica. Cum previi acest tip de tulburari anxioase - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ceaiuri pentru atacuri de panica. Cum previi acest tip de tulburari anxioase

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ceaiuri pentru atacuri de panica. Cum previi acest tip de tulburari anxioase
Ceaiuri pentru atacuri de panica

Atacul de panica reprezinta o stare de frica sau de anxietate puternica, manifestata brusc. Aceasta manifestare este un raspuns exagerat al organismului la o situatie de moment si poate atinge apogeul intr-un interval de 10 minute. Exista o serie de ceaiuri pentru atacuri de panica cu rezultate excelente in cazurile mai putin grave si manifestate cu o frecventa redusa.

Daca, insa, te confrunti de mai multa vreme si regulat cu aceste tulburari, este necesar sa apelezi la ajutor specializat, medic psihiatru sau psiholog.

Te mai poate interesa: Ceaiuri pentru constipatie. Recomandari pentru prevenirea constipatiei

Simptomele atacurilor de panica

Atacul de panica apare la 2-5% dintre oameni si se manifesta in special dupa varsta de 20 de ani. Cele mai frecvente simptome in cazul acestei tulburari anxioase sunt: respiratia accelerata, ritm cardiac crescut, sufocare. Aceste simptome vin insotite frecvent de frica de moarte si frica de a nu innebuni.

Uneori, pot aparea si simptome precum: durere in piept, valuri de caldura, transpiratii, frisoane, ameteala, greata, vertij.

Te mai poate interesa: Ceaiuri pentru bronsita. Plante care lupta eficient impotriva inflamatiei

Ceaiuri pentru atacuri de panica

In topul plantelor cu efecte benefice asupra atacurilor de panica se afla valeriana, levantica si passiflora.

Valeriana previne atacurile de panica, reduce anxietatea si depresia, regleaza tulburarile de somn, reduce stresul, are efect calmant. Ceaiul de valeriana se prepara prin infuzarea unei lingurite de radacina maruntita in 250 ml de apa fierbinte. Se consuma dupa 15 minute, preferabil dimineata sau seara inainte de culcare. Pentru rezultate optime, ceaiul de valeriana trebuie consumat timp de cel putin patru saptamani.

Levantica este recunoscuta pentru proprietatile sale relaxante si antidepresive. Ceaiul de levantica face adevarate minuni in depresii, anxietate, nevroze, psihoze. In plus, are si efect analgezic, hipotensiv, diuretic si antimicrobian. Se prepara prin infuzarea a doua lingurite de flori in 250 ml de apa fierbinte. Se lasa acoperit timp de 15 minute, dupa care se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se consuma doua-trei cani pe zi, iar cura trebuie urmata timp de cel putin o luna.

Passiflora este o planta cu proprietati sedative, recomandata in combaterea atacurilor de panica in combinatie cu suplimente de magneziu. Cura cu ceai de passiflora si magneziu se urmeaza timp de doua luni, iar ca efecte principale mentionam calmarea, reducerea starilor nervoase, imbunatatirea capacitatii de gestionare a gandurilor si emotiilor.

Ceaiul de passiflora se obtine prin infuzarea unei lingurite de planta intr-o cana cu apa clocotita, timp de 5-10 minute. Se bea seara, deoarece creeaza stare de somnolenta.

Nu rata nici: Ceaiuri pentru pancreatita. Lista plantelor benefice pentru pancreas

Cum previi atacurile de panica

Pe langa administrarea de ceaiuri pentru atacuri de panica, aceste tulburari pot fi prevenite printr-o serie de masuri usor de adoptat:

– Evitarea fumatului si a consumului de alcool si cafea. Acestea contin substante excitante care nu permit relaxarea corespunzatoare a sistemului nervos;

– Practicarea cu regularitate a exercitiilor de respiratie si a tehnicilor de relaxare (yoga sau meditatiile ghidate sunt metode excelente de relaxare si de restabilire a echilibrului emotional);

– Socializarea, conectarea cu persoanele dragi;

– Practicarea regulata a unei activitati fizice. Chiar si plimbarile timp de 30-40 de minute sunt extrem de benefice.

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Data articol: 25/01/2021