Ai vrea sa consumi ceai de salvie, dar nu stii ce beneficii sau contraindicatii are? Citeste in continuare! Ceaiul de salvie se face din frunzele salviei comune si are mai multe beneficii si contraindicatii pe care este bine sa le cunoasteti inainte de a-l consuma.
Aceste frunze sunt bogate in compusi antioxidanti, cum ar fi acidul elagic (gasit si in capsuni, zmeura si nuci) si acid rozmarinic (rozmarin si busuioc).
Ceaiul de salvie va poate ajuta sa scapati de kilogramele in plus, sa aveti un par frumos sau sa va reglati colesterolul. In cantitati mari, salvia poate sa fie periculoasa.
Ceai de salvie – Beneficii
Ceaiul de salvie este bun pentru declinul cognitiv legat de varsta, transpiratie excesiva (hiperhidroza), arsuri la stomac, bufeuri sau insomnia.
Gargara cu ceai de salvie a fost folosita mult timp ca remediu pentru durerile în gat si tuse.
Aplicarea unei clatiri a parului si a scalpului realizata dintr-o combinatie de ceai de salvie si ceai negru sau rozmarin poate favoriza cresterea parului.
Ceaiul de salvie poate contribui la reducerea nivelului de colesterol.
Citeste si: Ceai de ceapa. Beneficii si contraindicatii. Retete pentru imunitate, tuse si dureri
Cand nu este bine sa bei ceai de salvie
Salvia contine tuona si camfor, uleiuri esentiale care au potentialul de a fi daunatoare daca sunt administrate oral in cantitati suficient de mari, cu efecte adverse grave, cum ar fi convulsiile si deteriorarea organelor.
Trei pana la sase cani de ceai de salvie ar putea fi consumate zilnic fara a atinge pragurile toxicologice.
Femeile gravide nu ar trebui sa ia salvie mai mult decat cantitatile utilizate în mod obisnuit la gatit. Aportul ridicat de tuona poate provoca contractii uterine.
Te mai poate interesa si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
Femeile care alapteaza ar trebui sa se consulte cu un medic înainte de a-l utiliza din cauza continutului de tujona.
Efectele secundare ale salviei includ afectiuni digestive usoare, greata, varsaturi, agitatie, respiratie suieratoare, eruptie pe piele, tensiune arteriala crescuta sau scazuta, reactii alergice si scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet.
Imagine de congerdesign de la Pixabay