Contraindicatiile ceaiului de ghimbir
In ciuda efectelor sale miraculoase, ceaiul de ghimbir poate face mai mult rau decat bine unor categorii de oameni.
Iata cine nu trebuie sa consume ghimbir.
Persoanele care au probleme cu coagularea sangelui
Pentru ca imbunatateste circulatia sangvina, ceaiul de ghimbir nu este recomandat persoanelor care au probleme cu coagularea sangelui, intrucat creste riscul de sangerare abundenta.
Inainte de operatii
Acelasi motiv de interdictie este si in cazul persoanelor care urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala. Ceaiul de ghimbir consumat inainte favorizeaza sangerarea abundenta.
Femeile insarcinate
Desi face minuni in cazul greturilor matinale, el poate genera contractii uterine. De aceea, gravidele ar trebui sa fie precaute cu ghimbirul si sa ceara sfatul medicului inainte de a consuma ceai de ghimbir.
Persoanele bolnave de ulcer
Ghimbirul poate conduce la blocaj intestinal, mai ales in cazul persoanelor care au ulcer sau care au mai suferit de blocaje intestinale. Cere sfatul medicului cu privire la dozajul corespunzator, in caz ca vrei sa consumi ghimbir.
Pietre la fiere
Ghimbirul stimuleaza productia de bila, de aceea este contraindicat persoanelor cu pietre la fiere.
Persoanele cu diabet
Medicii recomanda sa eviti combinarea ghimbirului cu medicamente care subtiaza sangelui. De asemenea, ghimbirul este contraindicat in cazul persoanelor care iau tratament pentru diabet. Cere sfatul medicului inainte sa consumi.
Reteta ceai de ghimbir
Pentru a prepara cea mai buna reteta ceai de ghimbir ai nevoie de doua ingrediente principale: ghimbir proaspat si apa filtrata. Restul ingredientelor sunt optionale. Iata o reteta pentru doua portii
Ingrediente pentru preparaea ceaiui de ghimbir
– 1 lingura de ghimbir proaspat ras
– 2 cani de apa
– 1 lingura de miere raw sau sirop de artar pur
– sucul de la jumatate de lamaie.
Optional
– 1 baton de scortisoara
– flori de musetel
– tinctura de echinaceea
– frunze proaspete de menta
– 1 varf de cutit de boia de ardei iute.
Mod de preparare ceai de ghimbir
Curata ghimbirul de coaja, da-l pe razatoare fina. Infuzeaza ghimbirul si poti adauga, dupa gust, optional, scortisoara, menta, musetelul, boiaua.
Daca folosesti ibricul: fierbe apa, adauga ghimbirul, opreste focul si lasa ibricul pe ochi 10 minute. Daca folosesti ceainicul, pune ghimbirul in el, adauga apa fierbinte, lasa 10 minute.
Strecoara apa pentru a indeparta ghimbirul, adauga zeama de lamaie proaspat stoarsa si indulcitorii dupa gust.
Daca iti place ceaiul rece, lasa-l sa se raceasca, apoi baga-l in frigider sau adauga-i cuburi de gheata inainte de servire.
Surse: bembu.com, chopra.com, mindbodygreen.com
Foto: Pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie