Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
ceai de ghimbir - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lemon-1617434_1920

Ceai de ghimbir. Ghimbirul nu este doar un condiment aromat si delicios, ci si unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Originar din Asia, ghimbirul este folosit in scopuri medicale inca de acum 2000 de ani.

Ceai de ghimbir beneficii

Efectele ceaiului de ghimbir sunt miraculoase. Iata numai cateva dintre ele:

Lupta impotriva cancerului

Multa lume este afectata de cancer, sub diverse forme. Ceaiul de ghimbir are multiple proprietati care protejeaza corpul impotriva cancerului, de la cancerul la plamani, prostata, ovare, colon, pana la cancerul la san, de piele sau la pancreas. In plus, ceaiul de ghimbir poate fi un adjuvant in cazul persoanelor care urmeaza tratament impotriva cancerului, reducand simptomele neplacute ale acestuia (cum ar fi greturile cauzate de chimioterapie).

Protejeaza impotriva Alzheimerului

Alzheimerul este o boala neurodegenerative progresiva care distruge sistemul nervos. Ea afecteaza aproximativ 60-70% din populatia de peste 65 de ani a lumii.

Substantele pe care le contine ghimbirul pot incetini degenerarea celulelor creierului si imbunatatesc functile cognitive.

De ajutor in cazul sindromului colonului iritabil

Aceasta tulburare digestiva afecteaza milioane de oameni la nivel global. Printre simptome se numara balonare, crampe, gaze, diaree, constipatie, mucus in scaun. Din fericire, proprietatile ghimbirului fac minuni si in cazul persoanelor care sufera de sindromul colonului iritabil.

Ceaiul de ghimbir calmeaza simptomele acestei boli.

Te scapa de flatulenta

Flatulenta poate fi extrem de jenanta si te poate lua prin surprindere in momente extrem de nepotrivite. Bea ceai de ghimbir seara, inainte la culcare, si va face minuni peste noapte, neutralizand gazele intestinale.

Usureaza arsurile gastrice

Arsurile gastrice, principalul simptom al refluxului gastroesofagian, afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Cei mai multi utilizeaza medicamentele inhibitoare, insa cauza ramane. Ceaiul de ghimbir, in schimb, nu doar ca usureaza simptomele, insa si calmeaza intreg sistemul digestiv. In plus, ataca bacteria helicobacter pylori, pe seama careia se pune aparitia refluxului gastroesofagian.

Pentru efecte maxime, se recomanda consumarea ceaiului de ghimbir cu 20 de minute inainte de masa.

Ajuta la scaderea in greutate

Supraponderabilitatea poate atrage probleme de sanatate grave: atac de cord, tensiune arteriala mare, colesterol crescut, diabet si chiar cancer.

Ceaiul de ghimbir te poate ajuta in arderea grasimilor, prin imbunatatirea metabolismului. In plus, creeaza mai repede senzatia de satietate si suprima apetitului. Bea ceai de ghimbir si poti intarzia aparitia senzatiei de foame cu pana la 6 ore.

Tine sub control glicemia

Nivelul glucozei din sange este foarte important pentru mentinerea starii de sanatate si a unei greutati optime. Ceaiul de ghimbir te va ajuta sa iti echilibrezi nivelul glicemiei si sa ai o putere de concentrare mai mare.

Relaxeaza muschii

Cand faci miscare, muschii obosesc si apar crampele. Ceaiul de ghimbir te ajuta sa reduci durerea musculara si sa scurtezi perioada de recuperare de dupa efort.

Imbunatateste absorbtia nutrientilor

Starea de sanatate a organismului depinde foarte mult si de cat de bine se absorb nutrientii din alimentele pe care le consumam. Daca vrei sa-ti imbunatatesti starea de sanatate, ceaiul de ghimbir va spori absorbtia de nutrienti in organism.

Usureaza greturile de gravida

Femeile insarcinate ar putea incerca ceaiul de ghimbir pentru usurarea simptomelor asociate cu sarcina: greturi, varsaturi etc.

Reduce inflamatia cauzata de artrita

Ghimbirul are puternice proprietati antiinflamatorii si poate fi de un real ajutor in cazurile unor boli inflamatorii precum artrita.

Decongestioneaza caile respiratorii

Aceleasi proprietati antiinflamatorii contribuie si la decongestionarea cailor respiratorii cauzate de astm sau alte probleme respiratorii.

Sinusurile vor fi si ele decongestionate si va fi favorizat drenajul acestora cu ajutorul ceaiului de ghimbir, baut cald spre fierbinte.

Imbunatateste circulatia sangvina

Ghimbirul ajuta la subtierea sangelui, imbunatatind circulatia sangvina. Un ceai de ghimbir este excelent, mai ales pe timp de iarna, pentru ca genereaza senzatia de cald. De asemenea, ceaiul de ghimbir este indicat in caz de degeraturi usoare, grabind vindecarea.

De ajutor in caz de rau de miscare

Daca ai rau de miscare, ceaiul de ghimbir iti vine in ajutor. Va calma stomacul si vei uita de starile de ameteala, greata si varsaturi.

Usureaza durerile

Poti uita de medicamentele analgezice. Gratie proprietatilor sale antiinflamatorii, ghimbirul reduce intensitatea durerilor. Incepe dimineata cu un ceai de ghimbir si vei simti imbunatatirea.

Improspateaza respiratia

Spre deosebire de usturoi sau ceapa care dau un miros neplacut respiratiei, ghimbirul o improspateaza. Ceaiul de ghimbir va “spala” gura si poti scapa astfel de respiratia cu gust de cafea sau mancare.

Imbunatateste libidoul

Pentru ca este stimulata circulatia sangelui in organism, ghimbirul poate fi considerat si afrodisiac. Efectele sunt evidente atat la barbati, cat si la femei.

Imbunatarirea sistemului imunitar

Ca o concluzie a tuturor beneficilor de mai sus, se poate spune ca ghimbirul imbunatateste sistemul imunitar, pentru ca elimina toxinele, anihileaza bacteriile si curata sistemul limfatic.

Citeste aici cum sa cultivi ghimbir in casa, astfel incat sa-l ai tot timpul la indemana proaspat.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/09/2021