Ce trebuie să știi atunci când cumperi o pastă de dinți. Dr. Adrian Mina îți dă 4 sfaturi esențiale!
Există zeci de tipuri de pasta de dinți în farmacii sau pe rafturile supermaketurilor însă puțini sunt cei care își aleg pasta de dinți în functie de necesitățile individuale și ingredientele pe care conține produsul. Iată ce sfaturi utile primim de la medicul stomatolog Adrian Mina.
Pasta de dinți se alege după o consultație la dentist
“Primul lucru pe care trebuie să-l facă o persoană pentru a avea o igienă orală corespunzătoare este să apeleze la sfatul medicului stomatolog, care, după consultație va oferi sfaturile indicate. Pasta de dinți nu se alege la întâmplare”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.
Pasta de dinți se alege în funcție de nevoi
“Dacă ai dinți sensibili trebuie să alegi o pastă de dinți pentru această categorie. Genul aceste de pastă de dinți conține nitrat de potasiu – un agent ce căptușește dentina și nu permite stimulului să ajungă la dinte. Daca ai probleme parodontale atunci trebuie să folosești pasta de dinți ce conține clorhexidină ca substanță activă.
Pentru cei care își doresc dinti mai albi există pastele de dinți cu carbon activ, calciu activ sau cele ce conțin particole fine de nisip ce curăța petele de pe dinți într-un mod eficient. Persoanelor ce suferă de halenă le recomand pastele de dinți halicontrol, ce neutralizează respirația urât mirositoare.”
Citeste si: Dr. Oana Florea: La ce sa fim atenti cand cumparam o pasta de dinti
Pasta de dinți trebuie să lupte împotriva tartrului
“Prima utilitate a unei paste de dinți este aceea de a înlătura resturile de mâncare, bacteriile și petele de pe dinți. Acest lucru se obține dacă pasta conține agenți abrazivi precum carbonat de calciu și siliciu. Recomand tuturor să citească eticheta și să aleagă, în primul rând, o pastă de dinți care are rol anti-tartru”, continuă medicul Adrian Mina.
Pasta de dinți nu trebuie să conțină alcool, parabeni sau SLS
“Recomand doar acele paste de dinți și ape de gură ce nu conțin alcool sau SLS. Acesta din urmă este un suflat de sodium, un agent de spumare ce produce mai mult clăbuc în momentul în care ne spălăm pe dinți și dă impresia că tot procesul este mai eficient. SLS-ul este o substanță dăunătoare organismului și poate cauza complicații ale stării generale de sănătate pe termen lung. Trebuie să vă feriți și de pastele de dinți ce conțin parabeni – conservanți care sunt adăugați în pasta de dinți și care nu sunt benefici organismului”, mai spune medicul Adrian Mina.
Dr. Adrian Mina este unul din cei mai respectați medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numară persoane publice din Romania, dar și de peste hotare.
Adrian Mina a prezentat recent viitorul industriei de stomatologie: noua tehnologie eco-friendly care poate lua amprenta și produce coroana dentară în aceeași ședință, printr-o modalitate integral digitală.
Este vorba de un aparat de ultimă generație ce scanează zona pe care se lucrează, ia amprenta virtuală pentru ca apoi o imprimantă 3D să frezeze la perfecție coroana necesară în doar câteva minute.
În acest mod, pacientul poate pleca acasă cu dintele refăcut în aceeași ședință.
Nu rata nici: Alergia la pastă de dinți. Medicul stomatolog Sorina Stroe ne spune cum se manifestă și ce soluții există!
foto: Pixabay.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?