Ce optiuni de tratament exista
Scopul tratamentului este sa atenueze simptomele prin reducerea fibromului. Optiunea de tratament depinde de varsta femeii si de dorinta ei de a-si pastra sau nu fertilitatea si sa evite o interventie chirurgicala precum histerectomia.
Cel mai frecvent tratament al fibromului uterin este interventia chirugicala, incluzand:
- Histerectomia
- Embolizarea arterei uterine
- Miomectomia
- Ecografie tintita ghidata cu rezonanta magnetica (Magnetic resonance-guided focused ultrasound – MRgFUS)
Noua speranta pentru un tratament non-invaziv
Marti, 25 martie, pe platform Webex a fost prezentata o alternativa de tratament care in studiile clinice a dat roade. Conferinta internationala a fost sustinuta de Vivienne Parry, jurnalist BBC, diagnosticata si ea cu fibrom uterin, alaturi de Prof. Jacques Donnez, Profesor Emeritus, UCL, Brussels, Belgia; Prof. Philippe Bouchard, Profesor de Medicina și Șef al Secției de Endocrinologie a Spitalului St. Antoine din Paris, Franța; Dr Deborah Lancastle, Psiholog de Sanatate, Universitatea South Wales, Marea Britanie.
In cadrul prezentarii s-a vorbit despre tratamentul cu Ulipristal acetat, un modulator selectiv al receptorilor de progesteron, pentru uz oral, autorizat pentru tratamentul pre-operator al simptomelor moderate pana la severe ale fibroamelor uterine la femeile adulte de varsta fertila. Au fost realizate patru studii clinice de faza 3, PEARL I, II, III si IV (PGL4001’s Efficacy Assessment in Reduction of symptoms due to uterine Leiomyomata) in principal in Europa. Toate cele patru studii au inclus femei care nu au ajuns inca la menopauza cu fibroame uterine simptomatice caracterizate prin sangerari menstruale abundente. Desi PEARL IV este inca in desfasurare, rezultatele studiului PEARL III au fost recent publicate. Concluziile studiilor PEARL I si II au fost publicate in editia jurnalului New England Journal of Medicine din 2 februarie 2012, iar rezultatele PEARL III si ale extensiei sale au fost publicate online in 13 martie 2014 in Fertility & Sterility.
Rezultatele au demonstrat urmatoarele:
- Ulipristal acetat a controlat sangerarile la peste 90% dintre paciente.
- Sangerarile abundente au fost controlate mult mai rapid cu ulipristal acetat, in comparatie cu leuprolide acetat.
- Ulipristal acetat a redus semnificativ dimensiunea fibroamelor, iar in cazul pacientelor care nu au fost supuse unei interventii chirurgicale, reducerea in volum s-a mentinut pana la 6 luni dupa oprirea tratamentului.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!