Ce spun scalpul şi părul despre sănătatea ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce spun scalpul şi părul despre sănătatea ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce spun scalpul şi părul despre sănătatea ta

Încearcă părul tău să-ţi transmită un semnal despre sănătate? Poate. Unele probleme medicale precum şi unele tratamente îţi afectează corpul precum şi părul. În alte cazuri, nu primeşti nici un semnal despre sănătatea ta, ci doar este nevoie să îţi îngrijeşti mai bine părul şi scalpul. În următoarele paragrafe vom separa miturile de fapte când este vorba despre sănătate şi despre părul tău.

 

 

Despre sănătate # 1:  Mătreaţa nu reprezintă un pericol pentru tine

Un lucru este sigur: mătreaţa nu este contagioasă. Întrebarea la care nici doctorii nu au un răspuns clar este „De unde provine aceasta?”. Una dintre teorii susţine că mătreaţa poate apărea ca urmare a unei înmulţiri excesive a fungusului. Alţi factori de risc sunt scalpul uleios, stresul, obezitatea, răceala, vremea umedă etc. Deşi este o problem jenantă şi deranjantă, mătreaţa nu este periculoasă. Cea mai uşoară modalitate de a scăpa de mătreaţa este utilizarea zilnică unui şampon anti-mătreaţă. Lasă şamponul timp de 5 minute după care clăteşte. Este posibil să foloseşti mai multe timpuri de şampon până să-l găseşti pe cel care ţi se potriveşte. Însă, în cazul în care nu scapi deloc de mătreaţă, este recomandat să ceri sfatul unui specialist.

 

 

 

Despre sănătate # 2: Care este semificaţia mătreţii galbene?

În cazul în care mătreaţa este grasă şi are o culoare galbenă, poţi avea dermatită seboreică. Este o afecţiune cutanată inflamatorie, în zonele în care glandele sebacee sunt numeroase şi foarte active, cum ar fi scalpul şi faţa. Dermatita seboreică este tratată cu ajutorul şampoanelor anti-mătreaţă. Cazurile mai complicate au nevoie de tratament specializat.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/05/2013