Ce sa faci cand nu mai poti sa respiri. De ce probleme de sanatate poti sa suferi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci cand nu mai poti sa respiri. De ce probleme de sanatate poti sa suferi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce sa faci cand nu mai poti sa respiri. De ce probleme de sanatate poti sa suferi
Ce sa faci cand nu mai poti sa respiri

Respiratia scurta sau dispneea este o afectiune incomoda care face dificila patrunderea completa a aerului in plamani. Cand nu mai poti sa respiri trebuie sa stii ce sa faci pentru a nu intra in panica.

Unii oameni pot avea dificultati de respiratie brusc pentru perioade scurte de timp. Altii il pot experimenta pe termen lung – cateva saptamani sau mai mult.

Ce inseamna cand nu mai poti sa respiri?

Problemele cu inima sau plamanii va pot afecta respiratia.Cand nu mai poti sa respiri, poate sa fie vorba de o grava problema de sanatate. Cel mai bine este sa mergi la medic pentru consult.

Cand nu poti sa respiri si esti sigur ca dificultatile de respiratie nu sunt cauzate de o urgenta medicala, poti incerca mai multe tipuri de tratamente la domiciliu.

Cand nu mai poti sa respiri, schimba pozitia corpului. Asta te poate ajuta sa-ti relaxezi corpul si caile respiratorii.

Te mai poate interesa: 5 exercitii antice de respiratie profunda. Te vor relaxa instantaneu

Ce sa faci cand nu mai poti sa respiri? Nu te panica!

In lumina pandemiei COVID-19 din 2020, respiratia grea a devenit asociata cu aceasta boala sit e poate speria putin.

Cand nu mai poti sa respiri, relaxeaza-ti muschii gatului si umerii. Respira incet prin nas, tinand gura inchisa. Trage-ti buzele de parca ai fi pe cale sa fluieri. Respira incet si usor prin buzele stranse pana la patru.

Probleme cu respiratia in somn

Multi oameni au dificultati de respiratie cand dorm. Acest lucru poate duce la trezirea frecventa, ceea ce poate diminua calitatea si durata somnului.

Incerca sa te culci pe lateral cu o perna intre picioare si capul ridicat de perne, pastrand spatele drept. Sau intinde-te pe spate cu capul ridicat si genunchii indoiti, cu o perna sub genunchi.

Ambele pozitii te ajuta sa-ti relaxezi corpul si caile respiratorii, facilitand respiratia. Solicita-i medicului sa-ti evalueze apneea de somn.

Imagine de Pexels de la Pixabay

Data articol: 23/11/2020